Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 186 (6896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Agravant

Doi şoferi au refuzat testarea pentru consum de alcool şi s-au ales cu dosare penale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încercarea unor şoferi de a se sustrage testării cu aparatul etilotest sau recoltării probelor biologice de sânge are consecinţe agravante pentru ei, refuzul de a se supune recoltării probelor biologice constituind o infracţiune. Ceea ce nu ştiu aceşti şoferi este faptul că în aceste cazuri clemenţa autorităţilor este redusă, codul penal neprevăzând amenda penală, ci doar pedeapsa cu închisoarea.

Doi astfel de conducători auto au fost depistaţi de poliţişti, unul deplasându-se haotic cu maşina, iar celălalt după ce a pierdut controlul direcţiei şi s-a răsturnat într-un şanţ de pe marginea drumului. În timpul nopţii de luni spre marţi, după ora 03.00, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Gălăneşti au identificat un bărbat de 42 ani, din comuna Voitinel, în timp ce conducea sinuos pe DN 2E, prin comună, un autoturism BMW. Întrucât cel de la volan mirosea a alcool şi era incoerent în gesturi şi vorbire, poliţiştii au încercat testarea acestuia, însă bărbatul a refuzat verificarea cu aparatul etilotest, având o atitudine recalcitrantă. El a fost condus la Spitalul municipal Rădăuţi pentru recoltarea de probe biologice din care poate fi făcută determinarea alcoolemiei în sânge, însă şi de această dată bărbatul a refuzat testarea. În acest caz, pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de

refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Marţi, în jurul orei 17.00, un bărbat de 56 de ani, din comuna Marginea, care se afla la volanul unui autoturism Dacia Logan cu care circula pe strada Principală din comuna Marginea, a efectuat un viraj incorect la intersecţia cu DJ 209K, după care a părăsit şoseaua şi s-a răsturnat cu autoturismul în şanţul de la marginea drumului. Bărbatul de la volan a fost rănit uşor, el fiind transportat cu o ambulanţă la Spitalul municipal Rădăuţi pentru îngrijiri medicale. El a refuzat testarea cu aparatul etilotest, iar în prezenţa medicului de gardă a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal privind infracţiunea de vătămare corporală din culpă şi refuz de recoltare probe biologice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi şoferi au refuzat testarea pentru consum de alcool şi s-au ales cu dosare penale.
 Vizualizări articol: 1114 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi şoferi au refuzat testarea pentru consum de alcool şi s-au ales cu dosare penale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei