Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 186 (6896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dacă se obţine transferul

Parcul Şipote ar putea fi amenajat ca zonă de agrement în 6 luni de la preluare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Transformarea parcului Şipote într-o zonă de agrement de care să se poată bucura sucevenii cât mai curând ţine de voinţa politică, conform primarului Ion Lungu, care consideră că amenajarea acestuia poate fi făcută în şase luni de la preluare.

Edilul sucevean a spus că se fac deja paşii necesari pentru solicitarea preluării pădurilor-parc de la Cetate şi din Zamca, ca urmare a apariţiei cadrului legal pentru acest demers.

„A fost publicată în Monitorul Oficial Legea 220 privind transmiterea unor suprafeţe de fond forestier în domeniul public al unităţilor administrativ-teritoriale. Prin urmare vom intra în Consiliul Local cu un proiect de hotărâre pentru transferul unei suprafeţe totale de 156,28 ha, din care 50,56 ha parcul Şipote şi 105,72 ha în zona Zamca.

Mi-aş dori, dacă este posibil, ca aceste suprafeţe să ajungă anul acesta la municipalitate, astfel încât să bugetăm pentru 2019 lucrări de intervenţie acolo – exact ce prevede legea: căi de acces, iluminat, bănci şi terase uşoare. Într-o jumătate de an putem dezvolta o zonă de agrement care să fie uşor la dispoziţia sucevenilor, fiind foarte aproape de zonele locuite”, a declarat primarul Ion Lungu.

Conform acestuia, tot ce mai este necesar acum este „voinţă politică”, încât Guvernul să dea aceste suprafeţe, motiv pentru care a făcut apel la toate forţele politice din judeţ să sprijine acest demers.

„Dacă există voinţă politică, la foc automat, în două luni, ar trebui să se aprobe transferul acestor păduri-parc”, a adăugat Lungu.

Amenajările permise în pădurile-parc care vor fi preluate de administraţiile locale, conform legislaţiei, sunt: alei realizate din materiale ecologice de maximum 2 metri lăţime sau piste pentru biciclete, bănci, iluminat, puncte de informare, toalete ecologice, dar şi construcţii provizorii din lemn, de maximum 15 mp suprafaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parcul Şipote ar putea fi amenajat ca zonă de agrement în 6 luni de la preluare.
 Vizualizări articol: 1554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parcul Şipote ar putea fi amenajat ca zonă de agrement în 6 luni de la preluare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei