Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 186 (6896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii pentru mărirea vitezei

2.400 de traverse vor fi schimbate pe linia Rădăuţi-Putna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrări care presupun montarea a 2.400 de traverse de lemn noi pe sectorul de cale ferată Rădăuţi-Putna au fost demarate din această săptămână. Lucrările sunt executate de firma SC Construcţii Feroviare SA, care şi-a adjudecat licitaţia pentru această lucrare care ar urma să se întindă pe durata a două luni de zile.

În urma acestei noi investiţii, pe sectorul de cale ferată de la Rădăuţi la Putna viteza minimă de circulaţie va urca de la 40 la 60 de kilometri la oră.

Aceste lucrări au fost anunţate din ziua inaugurării trenului Suceava – Putna. Pe 14 august, Radu Pipa, directorul Regionalei CFR Iaşi Infrastructură, declara că lucrările la linie nu se opresc odată cu punerea în circulaţie a primelor trenuri. Acesta explica faptul că pentru a se putea face o concurenţă serioasă transportului auto este nevoie de creşterea vitezei de circulaţie pe sectorul Rădăuţi-Putna, iar lucrările vor fi demarate imediat. Este de apreciat că aceste lucrări s-au început chiar foarte repede. 

De la Suceava Nord la Dorneşti, pe magistrala 500, se circulă cu 100 de km/h, linia fiind foarte bună, astfel că per ansamblu se va ajunge la o viteză medie decentă. Asta cu atât mai mult cu cât este vorba de un tren cu multe opriri.

De altfel, trenurile Suceava-Putna s-au bucurat de succes în primele zile. La mai multe curse, automotorul Desiro „Săgeată albastră” a avut mai mulţi călători decât numărul de locuri pe scaune.

Deocamdată, CFR Călători asigură două trenuri pe sens pe ruta Suceava-Putna, astfel că există suficienţi timpi liberi pe linie, care permit efectuarea lucrărilor de schimbare a traverselor. După ce se vor face şi noile lucrări, se vor căuta soluţii pentru suplimentarea numărului de curse.

Directorul Regionalei de Călători CFR Iaşi, Constantin Axinia, declara la inaugurare că automotorul alocat acestei linii a fost găsit cu mari eforturi, având în vedere criza mare de material rulant a companiei. În aceste condiţii, rămâne de văzut ce soluţii se vor găsi pentru suplimentarea trenurilor. Actualele trenuri asigură ore bune doar pentru cei care circulă dinspre Putna şi Rădăuţi spre Suceava, nu şi pentru cei care ar vrea să ajungă de la Iaşi sau Suceava la Mănăstirea Putna. Nu este exclus nici ca în viitorul apropiat linia să fie scoasă la licitaţie pentru un operator privat. 

Trenurile de la Suceava la Putna fac în momentul de faţă puţin peste două ore, iar îmbunătăţirea liniei va reduce şi acest timp de parcurs.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 2.400 de traverse vor fi schimbate pe linia Rădăuţi-Putna.
 Vizualizări articol: 1677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2.400 de traverse vor fi schimbate pe linia Rădăuţi-Putna0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei