Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 182 (6892)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrări întârziate

Viitorii locuitori ai cartierului Europa, nemulţumiţi de lipsa utilităţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup de reprezentanţi ai viitorilor locuitori ai cartierului Europa s-a adunat luni dimineaţă în faţa Primăriei Suceava, pentru a-şi exprima nemulţumirile vizavi de întârzierea lucrărilor de extindere a reţelelor de utilităţi pe dealul Tătăraşi.

Aceştia au reclamat faptul că deşi repartizarea terenurilor de case a avut loc în 2012, fiind condiţionaţi să înceapă lucrările în termen de un an de la intabulare, nu sunt aduse încă toate utilităţile, în special energia electrică, de care au mare nevoie.

Nemulţumirea lor a plecat şi de la faptul că deşi municipalitatea suceveană a făcut extinderea reţelei de energie electrică în zona Tătăraşi, fiind pus în funcţiune şi punctul trafo care va alimenta şi casele din zonă, singurul racord finalizat este cel pentru zona de agrement, unde a fost pornit iluminatul public în luna iulie.

Pe strada cea mai apropiată, Paris, au fost trase firele, dar lucrarea a stagnat în ultima perioadă, firma din Iaşi care a contractat lucrarea fiind prea puţin prezentă în ultima vreme, după cum a confirmat şi primarul Ion Lungu, care a spus că îi va chema la discuţii.

„Oamenii au dreptate, până la un punct. Extinderea reţelelor de utilităţi a durat mai mult decât ne aşteptam atât din cauza licitaţiilor care s-au finalizat foarte greu, cât şi din cauza lipsei fondurilor necesare. O parte din lucrările de acolo erau programate a fi făcute din creditul de 25 de milioane de lei pe care îl avem aprobat, dar nu ni se dă voie să-l folosim mai devreme de ianuarie 2019, pentru a nu afecta gradul de îndatorare al ţării. Extinderea reţelelor de apă şi canalizare s-a făcut pe fonduri europene, care au fost acordate cu întârziere, plus că avem o problemă legată de faptul că oamenii nu vin să se racordeze, ceea ce ne împiedică să asfaltăm străzile, pentru că am fi nevoiţi apoi să le spargem”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu, după discuţiile care au avut loc în sala de şedinţe a Consiliului Local.

Edilul sucevean le-a garantat oamenilor că anul acesta va fi rezolvată problema racordurilor la curentul electric, urmând ca până la finele mandatului să fie rezolvate şi celelalte aspecte legate de utilităţi, străzi şi parcări.

Pe Dealul Tătăraşi au fost împărţite 142 de parcele de câte 300 de mp beneficiarilor Legii 15/2003, prin care se acordă terenuri gratuite pentru casă tinerilor de până în 35 de ani, fiind înfiinţat astfel cartierul Europa, cu cinci străzi care poartă nume de capitale europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viitorii locuitori ai cartierului Europa, nemulţumiţi de lipsa utilităţilor.
 Vizualizări articol: 2816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Viitorii locuitori ai cartierului Europa, nemulţumiţi de lipsa utilităţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei