Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 182 (6892)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Întâlnire

Fotografi din Suceava, Iaşi, Botoşani şi Bacău, în Tabăra „Căutându-l pe Eminescu”, la Ipoteşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fotografi profesionişti şi amatori din Suceava, Iaşi, Botoşani şi Bacău au participat, în perioada 26-29 iulie, la cea de-a treia ediţie a Taberei de Fotografie „Căutându-l pe Eminescu”, desfăşurată la Ipoteşti. Clubul Fotografilor Suceveni (la care participă atât membri fotografi profesionişti, cât şi amatori, clubul fiind deschis tuturor pasionaţilor de fotografie) a fost reprezentat, în tabăra găzduită de Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, de Camelia Iordache, Mihaela Oprişan, Lăcrămioara Georgeta Samson şi Nicoleta Manuela Andrian. A fost prima participare a fotoclubului sucevean în tabăra de la Ipoteşti.

Evenimentul a avut un impact mare în zona Moldovei, pentru că a reunit patru cluburi foto: Clubul Fotografilor Iaşi, Clubul Fotografilor Suceveni, Clubul Foto Focus Botoşani şi Asociaţia Pasionaţilor de Fotografie Bacău. După cum ne-a spus Mihaela Oprişan, excursia la lacul cu nuferi, vizitele prin încăperile încărcate de poveste din spaţiul muzeal, turul ghidat prin centrul vechi al Botoşaniului, excursia la Mănăstirea Vorona şi cea din rezervaţia de tisă de la Tudora, ieşirile la răsărit şi apus în satul ipoteştean sunt doar câteva dintre activităţile desfăşurate pe perioada taberei. Au fost invitaţi şi doi speakeri: Andrei Baciu şi Mircea Bezergheanu, care au insuflat artiştii fotografi prin discursul lor şi workshopurile desfăşurate în tabără.

 

Expoziţie itinerantă

Fotografii au putut să încerce echipamente fotografice Olympus de ultimă generaţie şi au primit instructaj de folosire (mai ales la funcţiile cu totul noi introduse) şi răspunsuri la întrebări pe tot parcursul taberei, de la Olympus România. Cunoscutul fotograf Mircea Bezergheanu a apreciat că „este prima oară când particip la o tabără foto la care să fie participanţi din mai multe cluburi foto, din patru judeţe diferite. Este interesant că s-au prezentat şi au lăsat orgoliile deoparte, venind să socializeze şi să înveţe de la lectori, dar şi să împărtăşească din modul lor de lucru cu fotografia”.

Cele mai reuşite fotografii realizate de către participanţi se vor regăsi într-un album şi în cadrul unei expoziţii itinerante organizată la cluburile foto participante la acest proiect şi în Parcul „Mihai Eminescu” din municipiul Botoşani. Organizatorii Taberei de Fotografie „Căutându-l pe Eminescu” au fost Memorialul Ipoteşti, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Botoşani, Consiliul Judeţean Botoşani, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Botoşani şi Olympus România. Mai multe impresii şi imagini surprinse din tabără puteţi vedea accesând site-ul Clubului Fotografilor Suceveni la secţiunea blog http://clubulfotografilorsuceveni.ro/tabăra-de-fotografie-ipoteşti-2018/

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotografi din Suceava, Iaşi, Botoşani şi Bacău, în Tabăra „Căutându-l pe Eminescu”, la Ipoteşti.
 Vizualizări articol: 2513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fotografi din Suceava, Iaşi, Botoşani şi Bacău, în Tabăra „Căutându-l pe Eminescu”, la Ipoteşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei