Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 172 (6882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Măsură restrictivă

Valerian Solovăstru, pus sub control judiciar pentru accidentul mortal de pe trecerea de pietoni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoferul care a produs groaznicul accident de pe trecerea de pietoni de la Ilişeşti, Valerian Solovăstru, directorul tehnic al Direcţiei Silvice Suceava şi fost director al Regiei Naţionale a Pădurilor, a petrecut 24 de ore în arestul poliţiei judeţene, în baza ordonanţei de reţinere, după care, ieri, a fost pus în libertate, sub măsura controlului judiciar. Conform deciziei procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, Valerian Solovăstru are impuse în următoarele 60 de zile mai multe obligaţii şi restricţii, printre care şi cea de a conduce autovehicule.

Având în vedere că nu are circumstanţe agravante (consum de alcool, părăsire loc accident etc.) procurorii au decis că nu se impune solicitarea unui mandat de arestare preventivă, iar măsura controlului judiciar este suficientă, fără ca asta să aibă vreo legătură cu ancheta care va urma şi gradul de vinovăţie.

 

Cum s-a petrecut accidentul

O fată în vârstă de 12 ani, Albertina Rusu, din Ilişeşti, care practica atletism de performanţă, se antrena, marţi dimineaţă, cu încă două fete, pe drumurile secundare din localitate.

Tragedia s-a produs în jurul orei 9.55, la a doua trecere de pietoni de la Ilişeşti, dinspre Suceava, cea din dreptul şcolii.

Cele trei fete s-au angajat în traversare pe locul marcat, după ce au observat că maşinile care veneau de pe banda I, dinspre Suceava, au redus viteza pentru a le acorda prioritate. Din păcate, acestea s-au angajat în traversare în fugă, fără a anticipa că de pe banda a II-a vine, cu viteză, o altă maşină. 

De pe banda a II-a venea cu viteză mare BMW-ul X5 condus de Valerian Solovăstru. Acesta nu a sesizat pericolul şi faptul că maşina de pe banda I opreşte pentru traversarea pietonilor, astfel că nu a mai avut timp să reacţioneze în vreun fel. Maşina sa a lovit-o violent pe Albertina cu partea lateral dreapta, fără nici o urmă de frânare.

Zona în care s-a petrecut accidentul este limitată la 30 de km/h. Viteza cu care rula şoferul urmează a fi stabilită în cadrul unei expertize de specialitate, însă cert este că era cu mult mai mare.

 

O atletă de perspectivă, campioană naţională

Fetiţa a fost găsită de personalul medical de pe o ambulanţă în stare foarte gravă, cu multiple traumatisme, fractură de bază de craniu, traumatism cranio-cerebral sever, copilul fiind deja în comă de gradul III. Micuţa a fost transportată spre Spitalul Judeţean Suceava în stare critică şi, din păcate, la câteva ore de la accident, marţi, în jurul orei 15.00, a decedat.  

Fata era o atletă de perspectivă, eleva profesorului Silviu Casandra, şi era campioană naţională cu echipa la cros, la categoria juniori III. 

Fata se pregătea pentru a participa, pe 5 august, la concursul de alergare montană de la Câmpulung Moldovenesc.

Poliţiştii au deschis dosar penal iniţial pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă, însă după deces încadrarea a fost schimbată în ucidere din culpă.

Având în vedere că accidentul a fost surprins destul de clar de o cameră video, circumstanţele în care s-a produs nu vor fi foarte greu de stabilit. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Valerian Solovăstru, pus sub control judiciar pentru accidentul mortal de pe trecerea de pietoni.
 Vizualizări articol: 6708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Valerian Solovăstru, pus sub control judiciar pentru accidentul mortal de pe trecerea de pietoni3.056

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei