Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 172 (6882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Părinţi plecaţi peste hotare

Problematica copiilor lăsaţi acasă singuri, dezbătută la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Primăria Gura Humorului va avea loc vineri, 3 august, de la ora 10.00, o întâlnire dedicată copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, dar şi părinţilor acestora. Participanţi sunt „actori sociali” de pe raza oraşului Gura Humorului uniţi pentru a dezbate împreună problematica copiilor lăsaţi acasă singuri, în grija unor rude sau în grija unui singur părinte.

Şcoala Gimnazială Nr. 1 va fi reprezentată de prof. Dorina Spinosu, care va pune în discuţie teme referitoare la dezvoltarea socio-emoţională a copiilor cu părinţi plecaţi în străinătate. Momentele artistice vor fi prezentate cu emoţie şi bucurie de către copiii Şcolii Gimnaziale Nr. 1: solist popular Lavinia Mazilu, clasa I, solist popular Graţiela Balan, clasa a III-a, Andreea Pînzariu, clasa a VIII-a (piesa "Copilărie"), solist popular Sophia Drelciuc, clasa a IV-a.

În luna septembrie 2017, în cadrul şcolii erau înregistraţi 47 de copii cu părinţi plecaţi peste hotare, dintre care 5 copii sunt fraţi. Daniela Rusu, asistent social în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială, va discuta despre minorii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate din oraşul Gura Humorului şi despre sprijinul oferit de comunitatea locală. Se va alătura discuţiilor preotul Ionuţ Mihăilescu, care va vorbi despre „Copii fără părinţi, copii fără copilărie” şi va trage un semnal de alarmă referitor la „copilăria lipsită de inocenţă, având ca principală cauză suferinţa acestora imprimată adânc în suflete atunci când cei care ţi-au dat viaţă nu sunt fizic şi uneori nici moral lângă vlăstarele lor”.

 

Argumente pro şi contra plecării părinţilor la muncă în străinătate

Din partea Poliţiei oraşului Gura Humorului, subcomisarul Vasile Adrian Hlaghi va discuta despre efectele migraţiei asupra copiilor rămaşi acasă. Fundaţia Te Aud România, prin vocea psihologului Ela Ştefănescu, va face referire la „Rezilienţă - Intervenţia psihologică în sprijinul copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate”. Beneficiarul Casei Iris, Şerban Alexandru, va încânta publicul cu melodia „Jurământ la Putna”, tânărul aparţinând de Serviciile multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială (DGASPC) Suceava. Tot din cadrul DGASPC Suceava se vor alătura dezbaterii reprezentanţi ai celor trei echipe mobile. Brînduşa Sorina Bialy, coordonator al echipelor mobile, va propune teme referitoare la argumentele pro şi contra plecării părinţilor la muncă în străinătate.

Purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, a declarat că „se doreşte o acţiune interactivă. Părinţii/reprezentanţii legali sunt încurajaţi să discute pe această temă în ideea de a reuşi împreună cu cei abilitaţi să susţină nevoile copiilor care rămân fără sprijin emoţional. Vă aşteptăm să fiţi alături de noi şi de cei pentru care organizăm acest eveniment”. Sonorizarea, precum şi tehnica necesară pentru desfăşurarea în bune condiţii a evenimentului vor fi asigurate de prof. Sorin Maidan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Problematica copiilor lăsaţi acasă singuri, dezbătută la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problematica copiilor lăsaţi acasă singuri, dezbătută la Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei