Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 172 (6882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prejudiciu mare

Unui poliţist i s-au imputat peste 10.000 de lei pentru moartea câinelui de serviciu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un poliţist de la Câmpulung Moldovenesc a ajuns sub cercetare administrativă şi i s-a imputat de plată suma de 10.579 de lei, după ce câinele poliţist pe care îl avea în grijă a murit accidentat de o maşină.

Agentul-şef principal Florin Iftimie, de la Biroul de Ordine Publică al Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc, plăteşte tribut faptului că a vrut să-i ofere condiţii mai bune de viaţă câinelui său şi îl lua periodic din padocul de la Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc şi îl ducea la domiciliul său.

Cazul a fost semnalat de poliţistul Bogdan Bănică, preşedintele Sindicatului „Decus” Suceava, care încearcă acum să-şi ajute colegul să scape de suma pe care o are de achitat. 

Liderul de sindicat a explicat că agentul a fost internat în spital câteva zile în luna ianuarie a acestui an, după care a avut concediu medical timp de 14 zile. În acest interval de concediu medical, câinele de serviciu Sik a fost accidentat mortal de o maşină pe raza comunei Pojorâta. Câinele a sărit din curtea poliţistului şi a ajuns în drum, unde a fost lovit de o maşină.

Bogdan Bănică spune că nu s-ar fi ajuns la această situaţie dacă patrupedul ar fi fost predat altui poliţist atâta timp cât agentul titular a fost  bolnav.

„Există reglementări exprese care arată că şeful unităţii, respectiv şeful Poliţiei Câmpulung Moldovenesc în cazul de faţă, trebuia să predea câinele altui poliţist, atâta timp cât titularul a fost internat în spital şi el nu mai putea avea grijă de câine”, a explicat Bogdan Bănică.

Pentru că iubea câinele, de milă, agentul îl mai lua la domiciliu, mai ales când afară erau condiţii vitrege.

La trei luni de la moartea câinelui, agentul-şef principal Florin Iftimie a primit înştiinţarea că este cercetat disciplinar pentru prejudicii materiale aduse instituţiei şi că i se impută achitarea sumei de 10.579 de lei. Acest prejudiciu a fost calculat pentru toate cheltuielile IPJ cu câinele de serviciu, de la dresaj şi până la hrana asigurată în cei patru ani de viaţă.

Decizia a fost contestată, prin sindicat, la conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Pe 6 iulie, contestaţia a fost admisă în parte, în sensul că s-a dat soluţie de clasare a cercetării disciplinare, pentru că poliţistul nu se face vinovat de vreo abatere. S-a stabilit că acesta a avut grijă de câine, iar faptul că patrupedul a sărit gardul nu a putut fi prevăzut de acesta. Totuşi, contestaţia a fost admisă doar în parte, valoarea de achitat fiind redusă până la 8.282 de lei.

„Dacă şeful de poliţie proceda la predarea câinelui când colegul a fost internat nu s-ar fi ajuns aici, de aceea voi contesta şi această ultimă decizie deoarece consider că colegul meu nu are nici o vină şi nu trebuie să plătească nimic”, a mai declarat Bogdan Bănică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unui poliţist i s-au imputat peste 10.000 de lei pentru moartea câinelui de serviciu.
 Vizualizări articol: 2993 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unui poliţist i s-au imputat peste 10.000 de lei pentru moartea câinelui de serviciu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei