Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 172 (6882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sancţiuni

Inspectorii veterinari au aplicat amenzi de peste 24.000 de lei şi 33 de avertismente, în cursul lunii iulie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava au intensificat controalele oficiale, în luna iulie, atât pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare, cât şi în contextul evoluţiei pestei porcine africane (PPA) pe teritoriul României.

Directorul DSVSA Suceava, dr. Dănuţ Corneanu, a declarat, ieri, că în perioada 1-31 iulie a.c. au fost verificate cu precădere pieţele/târgurile de animale şi unităţile situate în special în zonele de agrement şi în localităţile de interes turistic, unde „s-au dispus  măsuri pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare, cu scopul de a proteja sănătatea consumatorilor, în contextul unei afluenţe mari de turişti şi al creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement şi localităţile de interes turistic”.

Dr. Corneanu a spus că au fost controlate 158 de unităţi, dintre care 7 abatoare şi unităţi de procesare carne şi procesare lapte, 52 de restaurante, 19 laboratoare de cofetărie şi patiserie, 26 de pensiuni turistice, 6 hipermarketuri şi supermarketuri, 33 de magazine alimentare, 8 depozite alimentare şi 7 pizzerii. Printre deficienţele constatate, şeful DSVSA a menţionat abateri de la norma de igienă, cu manipularea produselor alimentare de origine animală cu încălcarea normelor de igienă, lipsa trasabilităţii, lipsa acţiunilor de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare sau lipsa înregistrării acestora, depozitare neconformă, lipsa documentelor de provenienţă şi calitate pentru marfă şi/sau documente incomplete şi etichetare neconformă.

Pentru abaterile constatate inspectorii veterinari au aplicat 20 de amenzi contravenţionale în valoare de 18.000 de lei şi 30 de avertismente.

În ceea ce priveşte măsurile de prevenire a apariţiei pestei porcine africane, dr. Corneanu a declarat că veterinarii au efectuat, pe parcursul lunii iulie, 12 controale în echipe mixte cu poliţia şi jandarmeria, în cele 10 târguri de animale de pe raza judeţului: la Vicovu de Sus – 2 controale şi câte unul la Vereşti, Comăneşti, Moldoviţa, Liteni, Dolhasca, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Suceava – Iţcani.

În urma controalelor au fost aplicate 5 amenzi în valoare totală de 3.240 de lei pentru transport animale fără documente de provenienţă şi/sau neidentificate, alte 4 amenzi în valoare de 2.800 de lei pentru alte abateri de la legislaţia în vigoare, trei avertismente şi au fost confiscate 41,8 kg produse alimentare (preparate carne, conserve şi lactate). Numărul total al sancţiunilor contravenţionale s-a ridicat astfel la 29, în valoare de 24.040 lei. Numărul total al avertismentelor aplicate luna trecută a fost de 33. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectorii veterinari au aplicat amenzi de peste 24.000 de lei şi 33 de avertismente, în cursul lunii iulie.
 Vizualizări articol: 1161 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inspectorii veterinari au aplicat amenzi de peste 24.000 de lei şi 33 de avertismente, în cursul lunii iulie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei