Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 172 (6882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Scandal cu iz politic

Tineri sancţionaţi de Poliţia Locală pentru lipirea ilegală a sute de afişe prin Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Miile de afişe şi anunţuri lipite aiurea, pe stâlpi, copaci, pereţii blocurilor şi în staţiile de autobuze, care afectează imaginea oraşului, echivalează cu sancţiuni de sute sau chiar mii de lei pentru cei care au făcut astfel de operaţiuni, cât şi pentru cei care le-au comandat.

O campanie a Poliţiei Locale Suceava pe această temă, demarată încă din luna aprilie, a dus recent la declanşarea unui scandal cu iz politic, în condiţiile în care un grup de tineri a fost surprins pe camerele video de supraveghere amplasate în oraş, în timp ce lipea sute de afişe cu mesaje critice la adresa conducerii liberale a administraţiei locale.

 

Harşovschi: „Vreau să cred că această acţiune a lor nu a fost comandată de PSD”

„Avem amplasate în municipiu 32 de locaţii pentru afişajul stradal, puse la dispoziţie gratuit în toate cartierele şi în zonele principale, multe dintre ele sunt şi goale. În schimb, unii înţeleg să lipească afişe pe unde apucă – pe stâlpi, copaci, în staţiile de autobuze. Este dreptul lor să critice, doar că nu au pus mesajele unde trebuie, pe panourile speciale”, a spus viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi, care a remarcat că acţiunea de lipire a afişelor era foarte organizată.

„Cei de la Poliţia Locală, care îşi fac treaba din ce în ce mai bine, au identificat sâmbătă persoanele care lipeau afişe şi pe cel care conducea maşina cu care s-au deplasat prin oraş. Pentru legitimare a fost invitat la sediul Poliţiei Locale şi a dat o declaraţie prin care a spus că a fost plătit de un anumit tânăr să îl însoţească, alături de alte persoane, şi să lipească afişe peste tot. Respectivul, care locuieşte în Adâncata, a fost invitat la sediu, a venit în cele din urmă luni, după mai multe telefoane, spunând că de la sine putere s-a apucat să lipească aceste afişe. Întâmplător sau nu, această persoană – Muntianu Alexandru - apare la profilul de Facebook că lucrează la PSD Suceava”, a detaliat viceprimarul municipiului reşedinţă de judeţ.

Tinerii implicaţi în acţiunea de lipire a afişelor pe spaţii nepermise au fost sancţionaţi de Poliţia Locală, fiind obligaţi să le şi cureţe de prin oraş, iar cel care a coordonat acţiunea are de plătit o amendă de 300 de lei.

„Vreau să cred că această acţiune a lor nu a fost comandată de PSD, faptul că lucrează acolo e doar o întâmplare, la fel ca şi vizita şefului organizaţiei municipale a partidului, Dan Ioan Cușnir, luni, la sediul Poliţiei Locale. N-aş vrea să relatez cam cum a decurs discuţia de acolo, de care am aflat ulterior... Este important ca inclusiv tinerii de la PSD Suceava să înţeleagă că spaţiul public este important, trebuie respectat, să nu lipească astfel de afişe prin staţiile de autobuz şi apoi să comenteze că nu sunt curate şi nici modernizate”, a adăugat Harşovschi.

 

„Lupul moralist” şi floarea-soarelui „plantată” în rostul de dilatare al unui pod

Tinerii „prinşi cu mâţa-n sac” şi posibilele legături ale acestora cu PSD i-au dat „apă la moară” viceprimarului liberal, care a profitat de ocazie pentru a da replică unor critici aduse recent de liderul organizaţiei locale a PSD: „<Lupul moralist> ar trebui să aibă grijă atunci când vorbeşte, pentru că să pui o floarea-soarelui în rostul de dilatare al unui pod sau să critici o baltă apărută după o ploaie abundentă, pentru că s-a colmatat canalizarea, iar tu eşti consilier judeţean şi poţi să suni la Asociaţia Judeţeană de apă-canalizare ca ACET să îşi facă treaba, sunt deja glume de grădiniţă şi cred că sucevenii au nevoie de altceva.

De aceea fac apel la cei de la PSD să vină alături de suceveni, să sprijine proiectele care sunt în folosul comunităţii şi să protejeze spaţiul verde nu doar declarativ, nu lipind peste tot afişe, murdărind oraşul, pentru a arăta apoi cu degetul către administraţia locală”.

Lăsând deoparte disputele politice, acţiunea Poliţiei Locale Suceava, de identificare şi sancţionare a celor care împânzesc oraşul cu fel de fel de afişe amplasate ilegal, este bine-venită, doar astfel existând şanse ca municipiul să fie ceva mai curat.

Contactat telefonic, președintele Organizației Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cușnir, a refuzat să comenteze situația.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tineri sancţionaţi de Poliţia Locală pentru lipirea ilegală a sute de afişe prin Suceava.
 Vizualizări articol: 2184 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tineri sancţionaţi de Poliţia Locală pentru lipirea ilegală a sute de afişe prin Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei