Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 172 (6882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

Primăria Vatra Dornei a obţinut finanţări pentru patru proiecte europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Vatra Dornei a semnat deja contractele de finanţare pentru patru proiecte europene. Primarul municipiului, Ilie Boncheş, a precizat că trei dintre proiecte au primit finanţare prin axa 7.1 Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului. Ilie Boncheş a arătat că cele trei proiecte au o valoare de aproape 30 de milioane de lei, adică aproximativ 6,5 milioane de euro, în condiţiile în care întregul buget alocat pentru această axă pentru Regiunea de Nord-Est este de 17,01 milioane de euro.

Boncheş a arătat că ultimul proiect semnat pe această axă are valoarea de 11,536 milioane de lei, bani care vor fi folosiţi pentru modernizarea străzilor Calea Transilvaniei, Podu Verde, Procopeanu Procopovici şi Ouşorului, dar şi pentru amenajarea a două locuri de joacă şi a unui spaţiu pentru fitness în parcul municipal central. Primarul din Vatra Dornei a mai spus că tot pe aceeaşi axă au fost semnate contractele de finanţare pentru proiectele „Reabilitare şi modernizare infrastructură rutieră în staţiunea balneo-climaterică Vatra Dornei” şi „Crearea unui spaţiu de agrement şi loisir”. Ilie Boncheş a arătat că un alt proiect european cu o valoare de aproape două milioane de lei, finanţat printr-o altă axă a Programului Operaţional Regional, a fost aprobat pentru reabilitarea secţiei de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Municipal.

Pe de altă parte, Boncheş a spus că şi pentru alte trei proiecte, finanţate prin fonduri guvernamentale, au fost semnate deja contractele de finanţare. Este vorba despre proiectele finanţate prin etapa a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală, respectiv „Continuare lucrări la Liceu Ion Luca, internat şi cantină şi schimbare destinaţie în săli de clasă”, „Reabilitare, modernizare Şcoala Gimnazială nr. 1” şi „Continuare lucrări la grădiniţa cu orar prelungit din str. Chilia, nr. 9A”.

Primarul din Vatra Dornei a adăugat că municipalitatea a depus alte trei proiecte pentru a primi finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional, respectiv „Municipiul Verde – Mobilitate urbană durabilă în Vatra Dornei”, cu o valoare de 11,8 milioane de lei, „Extindere şi modernizare Şcoala Gimnazială Nr. 2” - 7,284 milioane de lei şi „Construcţia şi echiparea infrastructurii educaţionale a unui corp de clădire nou al Liceului Tehnologic Vasile Deac” - 4,419 milioane de lei. El a precizat că un alt proiect de 11,545 milioane de lei a fost depus pentru construirea a două blocuri de locuinţe sociale pe str. Mălinilor, în timp ce un alt proiect, de peste 27 de milioane de lei, a fost depus spre finanţare pentru reabilitarea sursei şi a reţelei de transport şi distribuţie a energiei termice în municipiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Vatra Dornei a obţinut finanţări pentru patru proiecte europene.
 Vizualizări articol: 1612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Vatra Dornei a obţinut finanţări pentru patru proiecte europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei