Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 170 (6880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Ultimele pregătiri

Trenul Suceava-Putna va circula de pe 14 august

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de reabilitare a tronsonului de cale ferată Dornești-Putna  au înaintat în ritm bun în ultimele săptămâni, iar data de 14 august va fi prima din care se va relua circulația trenurilor pe traseul Suceava-Putna. Conform unor surse bine informate, Regionala CFR Călători Iași a pregătit un automotor Desiro pentru acest traseu, care va începe probe pe linie din data de 10 august. CFR Călători vrea ca prima zi de circulație să fie 14 august, pentru ca a doua zi, pe 15 august, de Sf. Maria, să se circule cu un grafic complet, de dimineață.

Mersul de tren urmează a fi perfectat în următoarea săptămână. Sunt promisiuni că nu vor fi doar două curse pe zi, tur-retur, care ar asigura în principal doar traficul de navetă și cel al elevilor, după reînceperea școlilor. În momentul de față se lucrează la un mers care să asigure variante în plus, măcar la finalurile de săptămână, pentru a se acoperi și partea de transport în scop de pelerinaj, la Mănăstirea Putna. Și un tren de la Iași la Putna este la nivel de propunere și urmează a fi luată o decizie în cel mai scurt timp.

În momentul de față sunt în toi lucrări de schimbare a traverselor din lemn putrede, în baza analizei din teren făcute anterior, dar și la semnalizarea trecerilor la nivel cu calea ferată, în zona municipiului Rădăuți.     

De asemenea, s-au făcut și se fac lucrări de amenajare a stațiilor. Halta Horodnic, de exemplu, a fost acoperită, în timp ce în stația Putna s-au făcut lucrări de igienizare, clădirea a fost vopsită și s-a montat iluminat public. 

În urma lucrărilor pentru care s-au alocat aproape 600.000 de lei, viteza de siguranţă de pe linie ar urma să fie de 40 de km/h, adică ceva mai bine decât înainte de închiderea liniei, în 2012, când multe porţiuni aveau restricţii sub 40 de km/h. Viteza de 40 de km/h va fi minimă, cu posibilitatea de a creşte pe anumite sectoare, cum ar fi Dorneşti-Putna, pentru că de la Suceava la Dorneşti viteza pe care linia o permite este semnificativ mai mare, până la 70-80 de km/h.

Trenurile de la Suceava la Putna vor fi gândite ca trenuri urbane, cu multe opriri pe sectorul Dorneşti-Putna. O parte din opriri vor fi noi, în zone considerate cu potențial mai mare de trafic de călători.

Foarte important va fi și că se va circula cu automotor Desiro, trenurile „Săgeată albastră”, cum sunt cunoscute acestea. Sunt trenuri cu un grad de confort bun, care consumă mult mai puțin în raport cu o locomotivă cu vagoane și care va avea și avantaj de timp de parcurs. Unastfel de automotor va trece mult mai repede prin racordul de la Dorneşti, în comparaţie cu o locomotivă care ar trebui să fie mutată de la un capăt la altul al vagoanelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trenul Suceava-Putna va circula de pe 14 august.
 Vizualizări articol: 3764 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Trenul Suceava-Putna va circula de pe 14 august5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei