Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 170 (6880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avertisment poliție!

Accidente unul după altul, cu mopediști și motocicliști

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii suceveni atrag atenția că în ultimele zile s-au produs mai multe accidente rutiere în care au fost implicați conducători de mopede și motociclete. Unul dintre accidente a fost mortal, iar altul s-a soldat cu leziuni grave pentru motociclist. În cazul a patru din cele cinci accidente se remarcă multă inconștiența din partea celor care se deplasau pe două roți, fără a avea permise de conducere, iar doi dintre ei fiind și băuți. 

Șirul accidentelor a început pe 27 iulie, pe Calea Unirii din municipiul Suceava. După cum am arătat și în ediția de ieri a ziarului nostru, un tânăr de 24 de ani, care conducea o motocicletă deși nu are permis de conducere, și care consumase cocaină, se deplasa pe Calea Unirii, dinspre Burdujeni, și, ajuns la intersecția cu calea de acces dinspre Shoping City, a ignorat culoarea roșie a semaforului. Motociclistul a intrat într-un taxi al cărui șofer a ieșit de pe drumul secundar, pe verde, cu intenția de a vira la stânga, spre Burdujeni. Impactul a fost foarte violent, iar tânărul de 24 de ani a suferit multiple fracturi și rupturi de organe interne.

Tot pe 27 iulie, la ora 22.00, un minor de 15 ani, din Ilișești, care se deplasa cu un moped pe drumul județean din Ilișești, a pierdut controlul asupra direcției și a căzut pe carosabil. Pe moped se mai afla un tânăr de 17 ani. Nici unul dintre ei nu avea cască de protecție. Inițial, accidentul nu a fost raportat la poliție, dar a doua zi minorul de 15 ani a ajuns la spital, din cauza leziunilor suferite.  

Sâmbătă seară, un bărbat de 62 de ani, din comuna Zamostea și-a găsit sfârșitul după ce a căzut de pe mopedul pe care îl conducea. Cauza decesului urma să fie stabilită de legiști, bărbatul neavând leziuni vizibile în urma căzăturii.

 

Accidente cu mopediști băuți

Tot sâmbătă seară, un bărbat în vârstă de 63 de ani, din Vatra Moldoviței, care se deplasa cu un moped pe drumul comunal Paltinu, a pierdut controlul într-o curbă, intrând în coliziune cu un gard.

Bărbatul de 63 de ani avea o alcoolemie de 0,71 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au deschis dosar penal pentru infracțiunile de„vătămare corporală din culpă", „conducere sub influența alcoolului”, „conducere fără permis” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”. 

În fine, duminică, în jurul orei 12.00, un tânăr de 31 ani, din satul Dumbrava, comuna Grănicești, a căzut de pe moped pe un drum pietruit. El a fost preluat de un echipaj al Ambulanței Suceava și transportat la Spitalul Județean Suceava, pentru îngrijiri medicale, fiind diagnosticat cu un traumatism de coloană cervicală și lombară și traumatism de genunchi drept. În urma verificării cu etilotestul a rezultat concentrația de 0,94 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Ulterior, mopedistul a refuzat să-i fie recoltate probe biologice.

Pe numele său s-a deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și refuz de recoltare a probelor biologice.

Se poate observa, cu excepția bărbatului mort în împrejurări neclare, că ceilalți conducători de vehicule pe două roți au dat dovadă de multă inconștiență.   

Polițiștii atrag atenția că deplasarea pe vehiculele cu două roți este și mai periculoasă în condiții de carosabil ud. Aderența este mult redusă, iar viteza și manevrele bruște pot genera accidente cu urmări grave. 

Polițiștii le recomandă motocicliștilor să poarte echipamente de protecție cu elemente reflectorizante, să păstreze farul aprins și să evite unghiurile din care nu pot fi observați în trafic, iar șoferilor să se asigure temeinic atunci când schimbă direcția de mers.

Casca de protecție, dar și echipamentul de protecție nu ar trebui să le lipsească celor care se deplasează pe două roți. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accidente unul după altul, cu mopediști și motocicliști.
 Vizualizări articol: 1293 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Accidente unul după altul, cu mopediști și motocicliști0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei