Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 170 (6880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

La București

Cei doi șefi de promoție de la Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc, premiați de ministrul Apărării Naționale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Adina Maria Vaman și Andrei Alexandru Pușcașu, cei doi șefi ai promoției din acest an de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, au fost premiați și felicitați pentru reușita lor de către ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, luni, 30 iulie, la sediul MApN din București.

Demnitarul a oferitcadouri simbolice cu însemnele ministerului și le-a vorbit liderilor de la toate colegiile militare din țară despre responsabilitatea pe care o au în calitate de viitori ofițeri ai Armatei Române. La festivitatea de la București au luat parte șicomandantul colegiului, colonel dr. Romeo Aurelian Popovici, și directorul adjunct, prof. Vladimir Cerbu.

Mihai Fifor le-a transmis elevilor: „Suntem onorați de faptul de a vă avea în fața noastră, să putem discuta cu tot sufletul și cu toată mândria cu cei care constituie vârful unei generații, care se pregătesc să devină ofițeri ai Armatei Române. De multe ori ne întrebăm cum trebuie să arate Armata României în următorii 20 - 30 de ani, pentru că punem bazele ei în momentul de față și dumneavoastră reprezentați pilonii pe care se construiește această instituție. Știm că așa cum e prima cărămidă, așa va arăta casa. Iar dumneavoastră sunteți structura de rezistență a casei pe care o construim, sunteți vârfurile generației dumneavoastră și lucrul acesta trebuie să vă responsabilizeze, să fiți conștienți de faptul că reprezentați un model și că modul în care veți evolua în carieră în perioada următoare depinde foarte mult cum va arăta generația următoare. Întotdeauna ne raportăm la putere, întotdeauna ne construim identitatea raportându-ne la putere. Discutăm aici despre o triadă elev - părinte - cadru didactic. La dumneavoastră a funcționat perfect”.

Fifor a mai adăugat că elevii premiați sunt exemple pentru cei care abia au fost admiși în acest an sau pentru cei care se gândesc să se înscrie la examenul de admitere în liceele militare.

Acesta a premiat liderii de la toate cele patru colegii militare din țară - Alba Iulia, Craiova, Breaza, Câmpulung Moldovenesc.

 

Elevi merituoși

Adina Maria Vaman și Andrei Alexandru Pușcașuau fost desemnați şefii promoţiei „Centenarul Marii Uniri”, cei doi având aceeaşi medie, 9,67 (calculată în funcție de media examenului de bacalaureat şi media generală din anii de studiu)

Adina a promovat examenul de bacalaureat cu media 9,63, obţinând nota 10 la matematică, iar Alexandru a avut media 9,55, confirmând pasiunea pentru fizică cu un binemeritat 10.

Adina Maria este din Câmpulung Moldovenesc și a confirmat parcursul foarte bun din cei patru ani de studiu cu rezultatul de la bacalaureat.

Privind retrospectiv, Adina apreciază că: „Cei patru ani de liceu au fost o călătorie, pe alocuri anevoioasă, în cadrul căreia am devenit un om pregătit din toate punctele de vedere. Faptul că sunt șefă de promoție mă face să mă simt mândră că îmi sunt recunoscute eforturile depuse pe parcursul liceului militar”.

Andrei Alexandru Pușcașu este din comuna Cristești, județul Iași, și de-a lungul celor patru ani de liceu militar a avut consecutiv mediile generale 9,67, 9,77, 9,64 și 9,85. De asemenea, a înregistrat rezultate remarcabile la concursuri și olimpiade școlare de matematică.

 

Andrei Alexandru, admis primul la Academia Tehnică Militară

Cei doi viitori boboci vor studia în cadrul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I” din București.

Andrei Alexandru a fost admis primul la specializarea Aeronave și motoare de aviație, cu media 9,95, la examenul de admitere fiind notat cu 10.

Adina Maria a fost admisă cu media 9,42 la specializarea Calculatoare și sisteme informatice pentru apărare și securitate națională.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei doi șefi de promoție de la Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc, premiați de ministrul Apărării Naționale.
 Vizualizări articol: 1672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cei doi șefi de promoție de la Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc, premiați de ministrul Apărării Naționale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei