Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 170 (6880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

8 - 12 august

„Ateliere de lucru, meşteşuguri populare”, pe esplanada Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

  În perioada 8 - 12 august, pe esplanada Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina din Gura Humorului se va derula proiectul „Ateliere de lucru, meşteşuguri populare”, ediţia a II-a, organizat de Asociaţia Anador Bucovina, împreună cu Consiliul Judeţean Suceava şi Primăria Gura Humorului. Proiectul are ca scop aducerea în prim-plan a importanţei, frumuseţii şi valorii tradiţiilor populare (meşteşuguri, cultura tradiţională) în rândul tinerilor. Finanţat de Consiliul Judeţean Suceava prin programul pentru acordarea de finanţări nerambursabile în anul 2018 în domeniul cultural, proiectul se va desfăşura în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, Şcoala Gimnazială „Petru Comărnescu” Gura Humorului, Şcoala Gimnazială „Teodor Balan” Gura Humorului, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului şi Servicii Multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului. După cum ne-au spus organizatorii, obiectivele proiectului sunt promovarea meşteşugurilor populare, iniţierea prin demonstraţii de lucru a frumuseţii meşteşugurilor populare; păstrarea şi cultivarea specificului zonal, stimularea creativităţii şi a talentului; revitalizarea şi promovarea îndeletnicirilor tradiţionale şi susţinerea celor care le practică (meşteri populari şi mici meseriaşi etc.); antrenarea cetăţenilor în activitatea de cunoaştere şi conservare a mediului cultural tradiţional; realizarea unei expoziţii-concurs cu obiectele de artă populară create de copii; promovarea ideii de voluntariat în rândul tinerilor.

 

Expoziție - concurs

În cadrul proiectului este inclus și un Târg al Meşterilor şi Meşteşugurilor Populare, în care meşterii populari vor iniţia tinerii în tainele realizării obiectelor tradiţionale populare, tinerii vor învăţa, pe toată durata atelierului, arta realizării meşteşugurilor populare tradiţionale. Pe esplanada Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina din Gura Humorului vor fi organizate ateliere de creativitate: olărit, prelucrarea lemnului, măşti populare, prelucrarea pielii, încondeiat ouă, ţesături populare, împletituri din sfoară, podoabe din mărgele, cinegetică. La final, se va realiza o expoziţie-concurs cu lucrările meşterilor populari şi lucrările copiilor îndrumaţi de aceştia. Pentru mai multe informaţii contactaţi coordonatorul de proiect: Ana Cazac, la numărul de telefon: 0722 614 112, e-mail: anacazac@yahoo.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ateliere de lucru, meşteşuguri populare”, pe esplanada Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina.
 Vizualizări articol: 1253 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Ateliere de lucru, meşteşuguri populare”, pe esplanada Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei