Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 170 (6880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Control poliție

Deranj mare printre cei care fac curse maxi-taxi prin Suceava: microbuze lăsate fără drept de circulație 6 luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acţiunea de control de amploare de săptămâna trecută care a vizat transportatorii de persoane din municipiul Suceava şi localităţile limitrofe s-a finalizat, aşa cum era de aşteptat, cu descoperirea multor nereguli. Echipele de control au ridicat certificatele şi plăcuţele de înmatriculare a şase microbuze, din care cinci pentru transport fără licenţă de traseu. S-au dat amenzi foarte mari, iar cinci microbuze au suspendat dreptul de circulaţie pentru 6 luni de zile.

Este vorba de maşini care se aflau pe trasee care nu se regăsesc în licenţele de transport ori care nu figurau deloc cu licenţă.

 

S-a acţionat cu echipe de control formate din 28 de oameni   

Acţiunea de control de săptămâna trecută, despre care Monitorul de Suceava a relatat în exclusivitate vinerea trecută, a fost cea mai de amploare din ultimii ani organizată în municipiul Suceava.

La acţiune au participat 18 poliţişti rutieri, de la Biroul Rutier Suceava și Serviciul Rutier Suceava, 8 inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava şi câte un inspector de la Primăria Suceava şi Consiliul Judeţean Suceava.

În cadrul acţiunii au fost verificate minuţios 67 de microbuze de transport persoane care tranzitau municipiul Suceava.

Poliţiştii rutieri au aplicat 36 de amenzi, în valoare de 87.900 de lei, în timp ce inspectori ITM Suceava au mai aplicat şi ei patru sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.000 de lei.

 

Amenzi de câte 10.000 de lei pentru cinci microbuze trase pe dreapta

De departe, cele mai aspre sunt cele cinci amenzi, de câte 10.000 de lei fiecare, date pentru microbuze care efectuau transport fără a deţine licenţă de traseu pentru transport public local în municipiul Suceava. Este vorba de maşini care aparţin de firme care au licenţe pe anumite trasee, însă nu pentru acele autovehicule ori pe traseele pe care au fost găsite. 

Subcomisarul Daniel Șincari, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, a declarat că, pe lângă amenda de 10.000 de lei, s-a dispus şi suspendarea dreptului de a utiliza autovehiculele respective timp de 6 luni de zile, măsură luată odată cu reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numerele de înmatriculare.

Dacă achită amenda de 10.000 de lei, posesorul îşi poate recupera maşina după 30 de zile de la data comiterii contravenţiei. Dacă nu achită însă amenda în cele 6 luni de zile, perioada de suspendare se mai prelungeşte cu încă 6 luni de zile.

A mai fost un al şaselea caz în care s-au reţinut certificatul de înmatriculare şi numerele unui microbuz care avea un scaun montat în plus faţă de locurile prevăzute în certificat. În acest caz, dreptul de circulaţie se poate recăpăta mai uşor.

Ofiţerul Daniel Șincari a subliniat că prin această acţiune de control în sistem integrat s-a vrut tragerea unui semnal foarte ferm privind combaterea curselor ilegale ale unora dintre operatorii de transport, pe raza municipiului Suceava.

Poliţiştii spun că vor monitoriza în continuare atent cum se va desfăşura transportul public de persoane din municipiul Suceava şi din zona metropolitană şi se speră că fiecare operator de transport îşi va respecta traseele din licenţele de transport.

De-a lungul timpului s-a constatat clar, cu probe, că multe microbuze care au licenţă pentru trasee interjudeţene, legând localităţi apropiate din jurul municipiului Suceava, nu fac traseele complete, iar adevărata lor miză este să circule prin municipiul reşedinţă de judeţ, de unde „culeg” călători mulţi, care merg pe distanţe scurte şi aduc profituri mari. O a doua mare problemă este cu maşinile fără licenţă, suplimentate pe lângă cele autorizate să circule pe trasee.

Microbuzele de pe trasee interjudețene au dreptul de a opri în stațiile din municipiul Suceava, însă numai în cele de pe traseul cel mai scurt de pe ruta pentru care au licență.



Renunţări la trasee, după controalele de săptămâna trecută

În urma acţiunii de săptămâna trecută şi a măsurilor foarte aspre de sancţionare, firma care efectuează curse pe ruta Trei Movile-Sf. Ilie-Suceava a anunţat în scris Consiliul Judeţean Suceava că doreşte să renunţe la traseul adjudecat la licitaţie, considerând că sancţiunile date sunt foarte mari.

Se pare că mai există cel puţin un operator de transport de acelaşi gen, care asigură curse între localităţi limitrofe Sucevei, care vrea să renunţe la traseu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deranj mare printre cei care fac curse maxi-taxi prin Suceava: microbuze lăsate fără drept de circulație 6 luni.
 Vizualizări articol: 3379 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Deranj mare printre cei care fac curse maxi-taxi prin Suceava: microbuze lăsate fără drept de circulație 6 luni3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei