Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 168 (6878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Punere în funcțiune

Transelectrica a finalizat lucrările de investiții la Stația de Transformare Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vineri la prânz, în prezența ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă,  a avut loc inaugurarea investiției făcute în ultimii 3 ani la Stația de Transformare 400/220/110/20 kV Suceava. La punerea în funcțiune a noii investiții au participat, alături de conducerea Companiei Transelectrica, reprezentanții firmei care s-au ocupat de realizarea lucrărilor, autorități locale și alți invitați.

După o perioadă de 3 ani de lucrări de modernizare și la 50 de ani de la darea în folosință a Stației de Transformare Suceava, Transelectrica este în măsură, prin noua investiție, să asigure Sistemului Energetic Național o stație sigură și fiabilă în zona de nord a Moldovei. Stația de Transformare Suceava alimentează cu energie electrică consumatorii din județele Suceava și Botoșani, precum și o parte din județul Neamț. Lucrările de modernizare au constat în înlocuirea de echipamente primare, înlocuirea instalațiilor de protecție și automatizări existente cu un sistem de comandă – control integrat, ceea ce va conduce la creșterea siguranței în funcționare, precum și la reducerea costurilor de mentenanță. Prin stația 110 kV se asigură alimentarea zonei de consum Moldova Nord și racordarea CET Suceava la Sistemul Electroenergetic Național, iar stația 20 kV asigură alimentarea unor consumatori locali și alimentarea serviciilor proprii ale stației 110/20 kV Suceava. Stația electrică de transformare 110/20 kV Suceava a fost pusă în funcțiune în 1968, iar tensiunea de 220 kV a fost introdusă în anul 1975. Începând cu anul 2009, în stația Suceava a fost introdusă și tensiunea de 400 kV.

 

Lucrări de retehnologizare în care s-au investit 16 milioane de euro

Lucrările de retehnologizare a stației de la Suceava au început în anul 2009, pe partea de 400/220 kv, prin trecerea la 400 de kv a axului Gutinaș – Suceava, iar în anul 2015 au început lucrările de retehnologizare a stației de 110/20 kv. Valoarea ultimei investiții de retehnologizare a părții de 110/20 kv este de 24.000.840 lei fără TVA, iar investiția în ansamblul ei este de 16.000.000 de euro. Prezent la punerea în funcțiune a noii investiții, ministrul economiei Dănuț Andrușcă a spus: ”Este primul eveniment public major intern la care particip și am venit în semn de susținere, încurajare și de mulțumire față de munca pe care o depuneți. Stația de la Suceava este un obiectiv strategic, important și pentru Transelectrica și pentru țară, pentru că această stație asigură energie electrică pentru două județe. Felicit conducerea Transelectrica, care urmărește ca această companie să realizeze planul ambițios de investiții de peste 420 de milioane lei din acest an. Este un plan care ne-a permis ca în 2018 să avem aproape 200 de km de linie electrică aeriană, prin care ne putem conecta energetic cu Serbia și Ungaria. Este un plan care ne permite să ne grăbim pentru a finaliza autostrada energiei electrice, adică inelul de 400 de kv al României.” Directorul Petru Rușeț, reprezentantul asocierii cu firma Siemens care a executat lucrarea, a declarat: ”Trebuie să felicit Transelectrica pentru încheierea unui proiect de referință pentru Sistemul Energetic Național. Acest moment festiv este pentru compania Siemens România o mare bucurie, care încununează o muncă asiduă depusă pe parcursul a 3 ani, fiind proiectul care poartă numărul 25 între proiectele realizate de Siemens în ultimii 15 ani pentru Transelectrica în România.

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA este operatorul de transport și de sistem din România care gestionează, operează, întreține, modernizează și dezvoltă rețeaua de transport care cuprinde 81 de stații electrice de transformare și 8.834,4 kilometri de linii electrice aeriene de 100/220 kV, 400 kV și 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transelectrica a finalizat lucrările de investiții la Stația de Transformare Suceava.
 Vizualizări articol: 3436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Transelectrica a finalizat lucrările de investiții la Stația de Transformare Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei