Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 168 (6878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

28 iulie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Maternitatea şi alcoolismul” 

Mamele cât sunt însărcinate, dacă beau rachiu îl alcoolisază dilnic pe copil, căci acelaşi sânge alcoolesat hrănesce şi trupul damei şi al micuţului. Dar nu-i numai atât; îndată ce copilul e născut mai scim că obiceiul ţărancelor e să bea cât mai mult rachiu, că doar ar prinde putere, aşa că nenorocitul copil urmează a fi alcoolesat şi mai departe. Ba, de multe ori în nesciinţa ei, îi dă să sugă pâne muiată în ţuică ca să prindă copilul putere, crede dânsa. Şi să ne mirăm atunci că generaţia din dilele noastre e în mare parte alcoolică, când pe lângă alte pricini exterioare are în sine înclinare spre beutură cu care s’a deprins de când a fost zămislită?”.

“Gazeta Săteanului”, Anul al XVIII-lea, Nr. 12 (347), Iulie 1900. 

 

„Mănăstirea Dragomirna”

Alături este muzeul mănăstirii, în acest muzeu se pot vedea multe lucruri şi opere de artă. Sunt evanghelii şi tetraevanghelii, ca cele dăruite, de exemplu, de Anastasie Crimca, de-o măiestrie deosebită. Opere de artă adevărată şi muncă neodihnită. Ce oameni trebuie să fi fost aceia cari toată viaţa lor scriau pe pergament asemenea cărţi sfinte, cari munceau şi câte-o zi până să dea o literă de o asemenea frumuseţe! Ce să mai spunem de crucea de abanos, ferecată cu argint, dăruită de Toma, vistiernicul mănăstirii Voroneţ, sau crucea de cedru cu 32 de iconiţe, sculptate în lemn, ferecată în argint aurit, dăruită de Crimca. Câteva ore trăite aici, este tot ce poate fi mai frumos, mai plăcut şi mai sănătos pentru tot omul care vine să scape puţin de sgomotul şi năcazul zilei”. 

„Glasul Bucovinei”, Anul XIII, nr. 3266, Iulie 1936.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 28 iulie.
 Vizualizări articol: 1764 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
28 iulie5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei