Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 168 (6878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vizită

Ambasadorul Sudanului în România este interesat să dezvolte relaţiile de colaborare cu Universitatea Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ambasadorul Republicii Sudan în România, Excelenţa Sa Abdelhafiz Elawad Seedahmed Alfaki, este interesat să dezvolte relaţiile acestei ţări cu Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava. Excelenţa sa  Abdelhafiz Elawad Seedahmed Alfaki s-a aflat ieri într-o vizită oficială la Universitatea Suceava, el declarând că își dorește ca în perioada următoare să crească numărul tinerilor din Sudan care urmează cursuri universitare în România și în particular în Suceava. Ambasadorul Republicii Sudan în România vizitează judeţul Suceava la invitaţia deputatului PNL Dumitru Mihalescul, vicepreședinte al grupului parlamentar de prietenie cu această ţară. În vizita sa de la Universitatea Suceava, ambasadorul Sudanului a fost însoţit de directorul Departamentului Electrotehnică din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică și Știinţa Calculatoarelor, prof.univ.dr.ing. Radu Pentiuc, care i-a prezentat facilităţile și oportunităţile de care pot beneficia studenţii.

Abdelhafiz Elawad Seedahmed Alfaki a avut întâlniri și cu rectorul universităţii, Mihai Dimian.

În cadrul vizitei, ambasadorul Sudanului a amintit faptul că înainte de 1989, dar și în anii ‘90, numărul studenţilor din această ţară în România era de ordinul miilor, însă în momentul de faţă numărul acestora a scăzut foarte mult. „Acum avem doar 26 de studenţi în România. Din acest motiv am venit aici să dezvoltăm relaţiile cu România. Și așteptăm cu nerăbdare să vedem cum putem să ne întoarcem la relaţiile de dinainte și să găsim noi colaborări, în special pentru a trimite tineri din Sudan să studieze, dar și pentru schimburi de experienţă între profesori și schimburi de tehnologii. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care am ţinut să vizitez această universitate”, a spus ambasadorul Abdelhafiz Elawad Seedahmed Alfaki. La rândul său, deputatul Dumitru Mihalescul a precizat că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu ambasadorul Sudanului în România, a considerat că este oportun să-l invite pe acesta la Universitatea Suceava, pentru a stabili primele relaţii de colaborare cu această ţară. Dumitru Mihalescul consideră că prin prezenţa la Suceava a ambasadorului acestei ţări se pot începe discuţiile pentru viitoare relaţii comerciale între agenţi economici suceveni și cei din Sudan. „Cred că și cu Republica Sudan sunt foarte multe oportunităţi pentru a dezvolta relaţii comerciale, pentru a investi în această ţară, în construcţii, dar și în alte domenii”, a precizat Dumitru Mihalescul.

Nu în ultimul rând, prof.univ.dr.ing. Radu Pentiuc a precizat că din punctul său de vedere se pot stabili parteneriate în domeniul cercetării, în special în ceea ce privește eficienţa energetică și resursele energetice refolosibile. El a arătat că Universitatea Suceava poate să ofere companiilor din Sudan servicii în privinţa eficienţei energetice sau a surselor de energie regenerabile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasadorul Sudanului în România este interesat să dezvolte relaţiile de colaborare cu Universitatea Suceava.
 Vizualizări articol: 2454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ambasadorul Sudanului în România este interesat să dezvolte relaţiile de colaborare cu Universitatea Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei