Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 168 (6878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trafic de influenţă

Tânără trimisă în judecată pentru că a încasat bani pentru locuri de muncă în Poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unei tinere pentru săvârșirea a două infracţiuni de trafic de influenţă. Faptele au fost comise la începutul anului 2016, când fata avea 19 ani.

La vremea respectivă, în mai 2016, poliţiștii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Suceava au primit o sesizare de la o femeie în vârstă de 41 de ani, din municipiul Suceava, care a depus o plângere penală, în care a sesizat că o tânără a înşelat-o cu suma de 17.400 de lei. Din cercetări a rezultat că, în perioada ianuarie-aprilie 2016, suspecta, Andreea R., în vârstă de 19 ani, din Gura Humorului, sub pretextul că este poliţistă, i-a spus femeii că îi poate găsi un post de secretară la Poliţie. Mai mult, pentru a scoate mai mulţi bani, i-a promis aceleiaşi femei că îi va găsi un post de agent în poliţie şi fiicei sale. Convinsă că tânăra are influenţă printre şefi din Poliţie, victima a livrat suma de bani amintită în mai multe tranşe.
Tânăra a dus-o cu vorba pe femeia de 41 de ani şi i-a cerut tot mai mulţi bani. La un moment dat, tânăra a anunţat-o pe femeie că a definitivat contractul de angajare şi i-a mai cerut încă 650 de lei. Poliţiştii monitorizau deja cazul, astfel că la întâlnirea dintre cele două a fost organizat un flagrant.

După ce au finalizat cercetările, în această săptămână, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au transmis:

„În perioada ianuarie - mai 2016, inculpata, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii, a pretins şi primit sume de bani de la o persoană de sex feminin, lăsând-o pe aceasta să creadă că are influenţă asupra unor persoane, cu diferite funcţii în cadrul poliţiei, promiţând că acestea vor favoriza angajarea la Poliţia municipiului Suceava a persoanei care i-a remis sumele de bani, dar şi a fiicei acesteia. Ca urmare, inculpata a pretins de la persoana menţionată suma totală de 15.667 lei,  constând în 13.400 lei şi 500 euro, din care a primit suma totală de 14.050 lei”.

Mai mult, a mai rezultat din cercetări, în luna martie 2016,inculpata a pretins şi primit sume de bani de la o altă persoană, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor persoane, cu diferite funcţii în cadrul poliţiei, promiţând că acestea vor favoriza angajarea la Poliţia municipiului Suceava a persoanei care i-a remis sumele de bani. Inculpata a pretins şi primit în acest scop de la această persoană suma de 6.600 lei.

Așadar, sume importante de bani, adunate pe vorbe goale

Procesul în care tânăra va fi judecată pentru trafic de influenţă va începe la Tribunalul Suceava, aceasta bucurându-se de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.

 

Interesul deosebit pentru uniforma de poliţist, exploatat de escroci

Poliţiştii au bănuit că ar mai fi fost şi alte victime, care însă, de frică că ar putea fi și ele trase de răspundere sau de rușine, nu au depus reclamaţii.

La vremea respectivă, în 2016, în poliţie s-au făcut angajări din sursă externă. Aproape o mie de tineri s-au înscris la concursul pentru ocuparea a 54 de posturi de agenţi de poliţie în judeţul Suceava. Pentru unele posturi, cele mai apropiate de municipiul Suceava, s-au înscris şi 30-40 de candidaţi pe loc. Interesul deosebit pentru aceste posturi a creat teren propice și pentru astfel de escrocherii, mai mult sau mai puţin ingenioase. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânără trimisă în judecată pentru că a încasat bani pentru locuri de muncă în Poliţie.
 Vizualizări articol: 4164 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tânără trimisă în judecată pentru că a încasat bani pentru locuri de muncă în Poliţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei