Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 119 (6829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În trafic

Șoferi fără permis, urmăriţi şi prinşi după ce nu au oprit la semnalul poliţiştilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii se confruntă tot mai des cu situaţii în care şoferii cărora le semnalizează oprirea vehiculului nu se conformează şi îşi continuă deplasarea. Cu două astfel de cazuri au avut de a face, în doar o singură zi, poliţiştii suceveni, fiind nevoiţi să pornească pe urmele fugarilor pentru a-i identifica.

Luni la prânz, în jurul orei 12.00, în timp ce acţiona pe DN 2E din comuna Voitinel, o patrulă din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Gălăneşti a efectuat semnalul regulamentar de oprire unei autoutilitare, însă conducătorul auto nu s-a conformat. Autoutilitara poliţiei a plecat imediat în urmărirea acesteia cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune pe o distanţă de aproximativ 1 km, iar la intersecţia cu DN 2H, din comuna Vicovu de Jos, conducătorul autoutilitarei a oprit brusc, a coborât şi a fugit. După urmărirea la pas care a urmat, individul fugar a fost interceptat şi prins de agenţii de poliţie. El a fost identificat ca fiind un bărbat de 52 de ani din comuna Voitinel, care mirosea puternic a alcool, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,92 mg/l alcool pur în aer expirat. A fost apoi condus la spital, unde i-au fost prelevate mai multe probe de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale poliţiei, s-a constatat faptul că bărbatul nu are permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar autoutilitara nu este asigurată RCA, poliţa prezentată de către conducătorul auto fiind falsă. Pentru faptul că a ignorat semnalele regulamentare de oprire efectuate de poliţişti şi pentru că autoutilitara condusă nu era asigurată RCA în momentul verificării, bărbatul de 52 de ani a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i reţinute plăcuţele cu numerele de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare al maşinii. De asemenea, pe numele şoferului a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

 

Un alt caz de urmărire în trafic, câteva ore mai târziu

În aceeaşi seară, în jurul orei 21.30, o patrulă a Secţiei de Poliţie Marginea acţiona pe un drumul comunal Cărămidărie din comuna Marginea. Oamenii legii au efectuat un semnal regulamentar de oprire unui moped fără număr de înregistrare. Conducătorul vehiculului nu s-a conformat, motiv pentru care poliţiştii au plecat în urmărirea acestuia pe o distanţă de circa 1 km, folosind mijloacele acustice şi luminoase din dotare. La un moment dat cel de pe moped a fost interceptat, ocazie cu care a fost identificat ca fiind un tânăr de 16 ani din localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că mopedul fusese radiat din circulaţie din străinătate, din data de 23 decembrie 2016, şi nu a fost înmatriculat în România, iar conducătorul acestuia nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. Tânărul de 16 ani a declarat că mopedul aparţine fratelui său de 29 de ani, din aceeaşi localitate, şi a fost luat fără ştirea acestuia. Pe numele adolescentului a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șoferi fără permis, urmăriţi şi prinşi după ce nu au oprit la semnalul poliţiştilor.
 Vizualizări articol: 1353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șoferi fără permis, urmăriţi şi prinşi după ce nu au oprit la semnalul poliţiştilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei