Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 119 (6829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ireal

În Suceava, şi morţii plătesc taxa de salubrizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cam cât gunoi poate produce o persoană care a decedat? Răspunsul logic ar fi nimic. În Suceava această logică nu se aplică, iar în anumite cazuri morţii sunt puşi să plătească taxa de salubrizare.

Cu această situaţie paradoxală se confruntă suceveanul Constantin Codrescu. În luna februarie a acestui an a mers la Primăria Suceava pentru a-şi achita taxele şi impozitele pentru 2018. De bună-credinţă a scos din buzunar suma care i s-a cerut la ghişeu, dar ulterior, după ce a studiat documentele, a rămas siderat.

„La apartamentul în care locuia mama mea, care a murit în octombrie 2017, am plătit pe lângă impozitele care sunt fireşti şi taxa de ecologizare. M-am adresat celor de la Primăria Suceava cu o cerere, iar iniţial mi s-a spus că ar fi bine să o retrag. Le-am transmis că vreau un răspuns oficial scris, iar după aproximativ două săptămâni am fost înştiinţat că totul este legal”, a povestit Constantin Codrescu.

Pentru taxa de ecologizare, Primăria Suceava a încasat de la Constantin Codrescu, în numele mamei sale decedată anul trecut, suma de 108 lei, la care s-au adăugat 20 de lei penalităţi din 2017.

Bărbatul spune că a depus toate hârtiile din care rezultă că mama sa este decedată, documente care de altfel au fost eliberate chiar de Primăria Suceava. Răspunsul a fost unul care l-a lăsat fără cuvinte.

„La imobilul din strada ... figurează o persoană la plata taxei de ecologizare, informaţii care sunt în concordanţă cu prevederile actului administrativ, cu cele declarate de dumneavoastră, precum şi cu informaţiile furnizate de Asociaţia de Proprietari de care aparţineţi. De asemenea, vă aducem la cunoştinţă că, în conformitate cu HCL nr. 276/2010 cu modificările şi completările ulterioare, aveţi obligaţia de a declara la biroul Serviciului ecologizare şi gestionare câini fără stăpân orice modificare a numărului de persoane din apartament, urmând ca taxa de ecologizare să se recalculeze începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care au intervenit modificările respective”, se arată în primul răspuns primit de Constantin Codrescu.

 

„Cum poate să facă mizerie un om aflat la doi metri sub pământ?”

Ca urmare a acestui răspuns, omul s-a deplasat la Asociaţia de Proprietari Nr. 12, de unde a obţinut o adeverinţă prin care se certifică faptul că în imobilul în care a trăit defuncta mamă în acest moment nu mai locuieşte nimeni. A revenit cu o adresă la Primăria Suceava, iar răspunsul lapidar a fost următorul: „Referitor la adresa dumneavoastră înregistrată la Primăria Municipiului Suceava din 21.03.2018 vă comunicăm faptul că în conformitate cu prevederile Ordonanţei nr. 27 din 30.01.2002 aceasta se va clasa la numărul iniţial deoarece are acelaşi conţinut cu adresa înregistrată la Primăria Municipiului Suceava în 28.02.2018 la care vi s-a răspuns deja”.

Constantin Codrescu spune că se simte jefuit la drumul mare şi a anunţat că va acţiona în instanţă Primăria Suceava.

„Ce ar trebui să fac eu acum? Să divorţez de soţie şi să mă mut în apartamentul mamei pentru a nu plăti taxa de ecologizare pentru trei persoane, ci pentru două, aşa cum ar fi normal? Mi se pare că angajaţii de la Primăria Suceava dau dovadă de o opacitate ieşită din comun. E normal să plătesc impozitele pe imobil, dar cum să pui mortul la plata taxei de ecologizare? Cum poate să facă mizerie un om aflat la doi metri sub pământ?”, s-a întrebat indignat Constantin Codrescu.

De cealaltă parte, viceprimarul Lucian Harşovschi a precizat că totul este cât se poate de legal, şi pentru orice imobil, conform HCL nr. 276/2010, numărul locatarilor trebuie să fie de minim 1 şi maxim 4.

„Potrivit legislaţiei, această taxă de ecologizare cuprinde nu doar salubrizarea, ci şi spaţiile verzi şi alte facilităţi, care se plătesc pe imobil, şi de aceea pentru cazul la care faceţi referire se percepe taxă de ecologizare pentru o persoană”, a spus Lucian Harşovschi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În Suceava, şi morţii plătesc taxa de salubrizare.
 Vizualizări articol: 5981 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
În Suceava, şi morţii plătesc taxa de salubrizare5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei