Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 119 (6829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

,,Healthy Foods, Happy Moods”

Elevi şi profesori de peste hotare promovează mişcarea şi alimentaţia echilibrată, la Şcoala Nr. 4

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În săptămâna 21-25 mai, Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava a fost gazdă pentru elevi şi profesori din patru ţări (Turcia, Italia, Croaţia, Polonia), parteneri în cadrul proiectului ,,Healthy Foods, Happy Moods”, finanţat de Comisia Europeană, în cadrul Programului Erasmus+.

Cinci şcoli europene implicate în proiect şi-au dat mâna pentru a le oferi elevilor posibilitatea de a învăţa despre pericolele obezităţii, importanţa adoptării unei vieţi sănătoase, a unei nutriţii corecte, necesitatea practicării sportului şi sensibilizarea cu privire la numeroasele beneficii ale acestuia. România, prin Şcoala Gimnazială Nr. 4, este partener în acest proiect, alături de Italia, Croaţia, Polonia, ţara coordonatoare fiind Turcia. Coordonatorul proiectului, la nivelul şcolii, este prof. Mirela Florentina Mazilu.

Tema acestei întâlniri a fost ,,Grădina organică”.

Echipa Erasmus+ din cadrul şcolii gazdă a alcătuit un program diversificat, pentru a îmbina activităţile specifice temei cu cele culturale. Printre activităţile de predare, învăţare, formare s-au numărat: scurte prezentări video ale şcolilor/oraşelor/ ţărilor partenere, efectuarea unor activităţi sportive, ateliere de lucru, vizitarea Băncii de Resurse Genetice Vegetale Suceava, observarea culturilor de toamnă, a muncii sezoniere în sere, vizitarea Staţiei Meteorologice Suceava, întâlniri cu oficialităţi ale oraşului/judeţului, vizitarea Muzeului de Istorie, a Cetăţii de Scaun.

Excursiile tematice au urmărit formarea deprinderilor de a adopta un stil de viaţă sănătos prin consumul de alimente sănătoase, cultivarea organică a legumelor, cât şi prin promovarea participării la activităţi sportive şi fizice.

În ultima zi a întâlnirii, vineri, 25 mai, profesorii parteneri ai proiectului, profesori ai şcolii gazdă, dar şi invitaţi din alte şcoli, printre care Şcoala Gimnazială Nr. 10 Suceava, au participat la Conferinţa Internaţională cu tema „Valori europene în educaţia pentru sănătate”. Aceasta a fost organizată în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Nr. 10 Suceava, pentru diseminarea proiectelor ,,Healthy Foods, Happy Moods” şi „We School Europe”, derulat de şcoala menţionată. În cadrul acestei conferinţe, moderatorul ei, prof. Rodica Zimbru, director adjunct al Şcolii Gimnaziale Nr. 10 şi coordonator al acestui proiect la nivelul şcolii, a evidenţiat valorile europene promovate prin educaţie, între care sănătatea, nu doar cea fizică, ci şi cea emoţională, rolul şcolii în promovarea sănătăţii societăţii, a mediului, a relaţiilor sociale, nevoia de a promova un stil de viaţă sănătos.

Elevii parteneri au participat la activităţi interesante pe durata a trei zile: activităţi la Palatul Copiilor (robotică, aeromodelism, karturi, electrotehnică), concurs de karate, de maşini de curse cu telecomandă, activităţi sportive în Parcul de agrement Tătăraşi, esplanada Casei de Cultură, plimbări în parcurile centrale, au servit cina.

„Le mulţumim pentru implicare partenerilor: Primăria municipiului Suceava, Consiliul Judeţean, Instituţia Prefectului, Banca de Resurse Genetice Vegetale Suceava, Staţia Meteorologică, Muzeul Bucovinei, Direcţia de Sănătate Publică, Universitatea <Ştefan cel Mare>, Bucovina Dance Studio, Consuc Bucovina, Solarii Mitoc”, a adăugat prof. Mirela Mazilu, coordonatorul proiectului la nivelul şcolii, apreciind faptul că un proiect european este cu atât mai valoros cu cât este cunoscut comunităţii şi valorizat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi şi profesori de peste hotare promovează mişcarea şi alimentaţia echilibrată, la Şcoala Nr. 4.
 Vizualizări articol: 1329 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi şi profesori de peste hotare promovează mişcarea şi alimentaţia echilibrată, la Şcoala Nr. 40.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei