Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 119 (6829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Universitatea Suceava, pe locul 2 în cea mai importantă competiţie naţională de proiecte de cercetare - dezvoltare şi inovare

Miercuri, 30 Mai 2018 (16:35:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a contractat, în calitate de coordonator, trei proiecte complexe în cadrul celei mai importante competiţii naţionale de proiecte de cercetare-dezvoltare şi inovare din ultimii ani, proiecte cu o valoare totală de aproximativ 15 milioane de lei (peste 3 milioane de euro). Rezultatul plasează instituţia suceveană pe locul al II-lea între universităţile din România, la egalitate cu Universitatea din Bucureşti şi în urma Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iaşi, câştigătoare a patru astfel de proiecte.

”E un rezultat excepţional al Universităţii din Suceava. În competiţie au participat 380 de propuneri de proiecte din care 81 au fost declarate câştigătoare. În propunerile de proiecte au fost implicate peste 200 de instituţii - universităţi, institute de cercetare”, a arătat prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, rectorul interimar al USV, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a mai specificat că bugetul total alocat competiţiei a fost de 436.893.038 de lei, termenul limită de finalizare a proiectelor fiind noiembrie 2020. Rezultatele competiţiei au fost publicate în decembrie 2017, iar contractarea proiectelor câştigătoare a avut loc în perioada martie-mai 2018.

„Subliniez faptul că această competiţie a fost orientată, în principal, către cercetarea aplicată, către industrie, fiind unul din meritele acestei competiţii”, a mai completat Dimian.

Cele trei proiecte sunt coordonate de universitarii Constantin Filote, Mihai Dimian şi Gabriela Prelipcean.

Sunt şapte domenii în cadrul competiţiei, iar în cazul a două dintre ele, după evaluarea ştiinţifică, Universitatea s-a clasat pe primul loc (în domeniile Energie, mediu şi schimbări climatice şi TIC, spaţiu şi securitate).

Mihai Dimian a mai specificat că USV este partener în alte două proiecte, unul din domeniul Energie, mediu şi schimbări climatice, coordonat de Universitatea Maritimă din Constanţa, şi un altul din domeniul Bioeconomie, câştigat de Institutul Naţional de Cercetare - dezvoltare pentru Biologie şi Nutriţie Animală.

„În universităţile din România sunt circa 21.000 de cadre didactice, iar în Universitatea din Suceava sunt aproximativ 350, ceea ce înseamnă undeva la 1,65 - 1,66% din total. Dacă ne uităm la proiectele câştigate, 3 din 81 în total, din care doar 32 sunt coordonate de universităţi, deci USV are 3 proiecte din 32, ajungem pe undeva la 9,4 - 9,5%. Asta înseamnă că 1,66% din personalul didactic şi de cercetare al României a câştigat 9,4 - 9,5% din proiecte, în calitate de coordonator”, a mai adăugat Mihai Dimian.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea Suceava, pe locul 2 în cea mai importantă competiţie naţională de proiecte de cercetare - dezvoltare şi inovare.
 Vizualizări articol: 2161 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Universitatea Suceava, pe locul 2 în cea mai importantă competiţie naţională de proiecte de cercetare - dezvoltare şi inovare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei