Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 117 (6827)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controverse

O fostă angajată a Asociaţiei de Proprietari 16 Suceava cere ca administratorul şi preşedintele să-şi publice salariile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie membră a Asociaţiei de Proprietari 16 Suceava, fostă angajată a acestei structuri, cere ca administratorul şi preşedintele să-şi publice salariile. În acest sens, Eugenia Niţă a înaintat o adresă la Primăria Suceava în care reclamă mai multe aspecte, printre care şi faptul că s-au acordat prime nejustificate, iar programul cu publicul este doar trei zile pe săptămână, câte 2-3 ore.

Persoanele vizate sunt Ioan Negrea, care în afara funcţiei de administrator al Asociaţiei de Proprietari Nr. 16 îşi desfăşoară activitatea şi la Thermonet, respectiv Tiberiu Lazăr, preşedinte al asociaţiei menţionate, dar şi şeful Serviciului Străzi din cadrul Primăriei Suceava.

„Aş vrea să ştiu care este salariul pe care îl primesc cei doi. Am ridicat această problemă în Adunarea Generală, dar oamenii care îi susţin pe cei doi m-au determinat să ies afară din sală. Nici reprezentantul Primăriei Suceava nu a luat nici o atitudine, că până la urmă era vorba de un coleg de-al său”, a arătat Eugenia Niţă.

Femeia a depus şi o sesizare la Primăria Suceava, dar răspunsul nu i-a venit tocmai bine. Mai exact, i s-a transmis că salariile preşedintelui şi administratorului pot fi publicate pe listele de la asociaţie doar cu acordul Adunării Generale, ceea ce nu s-a întâmplat în cazul de faţă.

Eugenia Niţă a ridicat şi o serie de semne de întrebare vizavi de modul cum s-au cheltuit banii asociaţiei, motiv pentru care a solicitat şi un control din partea Primăriei Suceava, dar i s-a răspuns că Asociaţia de Proprietari Nr. 16 nu face parte din planul de verificări pentru anul în curs.

Între timp, se pare că reprezentanţii Primăriei Suceava s-au răzgândit şi au demarat o acţiune de verificare a actelor asociaţiei. Informaţia a fost oferită de către Ioan Negrea, preşedintele Asociaţiei de Proprietari Nr. 16 Suceava, care a ţinut să precizeze că totul este în regulă.

„Asociaţia noastră este una dintre cele mai performante din punct de vedere financiar din Suceava şi nu înregistrează nici o datorie nicăieri. Sunt peste 600 de persoane în cadrul asociaţiei şi doar doamna Niţă are reclamaţii şi cere afişarea salariilor. În ceea ce priveşte premierile, acestea au constat doar în bonuri cadou către membrii Comitetului Asociaţiei, iar preşedintele şi administratorul nu au luat nimic, iar aceste prime au fost aprobate de Adunarea Generală”, a explicat Ioan Negrea.

Acesta a mai spus că tocmai pentru a se asigura transparenţa activităţii asociaţiei a pus la dispoziţia compartimentului de specialitate din cadrul Primăriei Suceava toate documentele solicitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O fostă angajată a Asociaţiei de Proprietari 16 Suceava cere ca administratorul şi preşedintele să-şi publice salariile.
 Vizualizări articol: 5229 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
O fostă angajată a Asociaţiei de Proprietari 16 Suceava cere ca administratorul şi preşedintele să-şi publice salariile5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gopo trimis de
(28 mai 2018, 10:11:43
La fel de imbuibati sunt si cei de la asociatia de locatari de pe Alexandru cel Bun. Acum mai percep o taxa suplimentara pentru reparatii, probabil ca tot in salarii se va duce.
Vedeti ce vila are doamna administrator. E o intreaga mafie, toti neavenitii ce nu locuiesc in cartier conduc asociatiile. Modelul o da primarul orasului. Poate sa-mi spuna cineva unde locuieste in Suecava, Primarul?
2.   Cum sa controlam corect Asociatiile? trimis de
(29 mai 2018, 13:26:31
1. Atentie la ce spune dnul Negrea - spune ca nu este dator la nimeni - dar pe lista de plata apar datornici. Asta inseamna ca are bani din alta parte sa plateasca furnizorii. Cea mai probabila sursa este incasarea in plus pe lista de plata.(poate fi si fondul de rulment - dar vedeti din ce este compus!)
Verificati daca pe lista de plata apar corect sumele din facturi!! In mod special pe listele de plata afisate, care pot sa difere de cele de la asociatie! Exista posibilitatea incarcarii sumelor de plata, fondurile acumulate ilegal devin fonduri de premiere si salarii!
2. Verificati sumele colectate daca se depun in aceeasi zi sau in zile apropiate cu incasarea. Aceasta verificare trebuie facuta pe o perioada mai lunga de timp. Exista posibilitatea folosirii banilor in alte scopuri.
3. Verificati in teren daca stie cineva de reparatiile si dezinsectiile (sau alte cheltuieli) facute. Cautati sa vedeti ca sunt aceleasi firme si sumele platite sunt mari, "rotunde" fara virgula.
4. Aplicati vechea Lege 5, suma veniturilor posibile(salarii, indemizatii,etc) nu poate sa fie mai mica decat suma c/v bunurilor si lichiditatilor dlui administrator.
5. Verificati care asociatii sunt "ocolite" de verificarile Primariei sau la care nu se gaseste nimic (sau lucruri nesemnificative) Aici o sa aveti o surpriza legata de relatia amiabila primarie-asociatie

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei