Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 117 (6827)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Interes

Misiunea la Suceava a ambasadorului Germaniei: „identificarea de noi locaţii pentru investiţii în această zonă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Germania este interesată de extinderea afacerilor sale în zona de nord a României, iar ambasadorul său la Bucureşti, Excelenţa Sa Cord Meier-Klodt, a fost ieri în vizită oficială în judeţul Suceava pentru a identifica oportunităţi în acest sens. În cursul zilei de ieri, ambasadorul a avut întrevederi cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, cu prefectul Mirela Adomnicăi, cu primarul de Suceava, Ion Lungu, şi s-a întâlnit la Palatul Administrativ cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava şi cu oameni de afaceri locali. La finalul întâlnirii, ES a declarat, într-o conferinţă de presă, că „elementul strategic” al acestei vizite în judeţul Suceava este acela că are „o misiune pentru a identifica noi locaţii de investiţii în această zonă”. Argumentele pentru acest interes au fost că „economia românească creşte foarte repede şi odată cu ea creşte şi economia germană în ţară”, faptul că Germania este pe primul loc ca partener comercial al României şi pe locul doi din punct de vedere al investiţiilor.

”Într-un astfel de moment, se caută oportunităţi noi şi o regiune ca Bucovina se poate prezenta cu atuurile sale, comparative”, a spus ES Cord Meier-Klodt. Avantajele Bucovinei sunt existenţa, deja, a unui parteneriat solid şi funcţional între judeţul Suceava şi regiunea germană Schwaben, cu un plus dat de faptul că în parteneriatul regional este inclusă şi Regiunea Cernăuţi din Ucraina; „moştenirea importantă bazată pe rolul jucat de minoritatea germană în Bucovina”, reflectată foarte bine în studiul limbii germane în licee şi la Universitatea „Ștefan cel Mare”; începerea calificării forţei de muncă în sistem de învăţământ dual, după modelul german.

Punctele slabe ale atractivităţii sau „anumite limitări”, cum le-a numit ambasadorul german, sunt lipsa forţei de muncă şi problemele de infrastructură, altfel spus, absenţa drumurilor rapide şi a autostrăzilor. 

„Nivelul actual (n.r. - de dezvoltare) nu corespunde deloc cu potenţialul care există”, a subliniat ambasadorul Germaniei la Bucureşti.

 

”Meritul Bucovinei” pentru ambasadorul german

În opinia sa, domeniul care are cel mai mare potenţial de creştere este „evident, turismul”, dar şi IT, în care căile de transport terestre sunt mai puţin importante. Până la construirea acestora, „şi o autostradă digitală poate juca un rol foarte important”, a spus Cord Meier-Klodt, care nu a exclus ca investitori germani să fie interesaţi şi de construcţia unei autostrăzi reale.

Un alt punct atractiv poate fi colaborarea în domeniul medical, în special în domenii de vârf. De altfel, la propunerea preşedintelui Flutur, ambasadorul a vizitat şi Centrul de Epilepsie de la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, realizat în parteneriat cu Clinica Knapschaftskrankenhaus Ruhr - Epileptology din Bochum, din Germania, precum şi secţia Neurochirurgie, implicată de asemenea în acest proiect. Mai mult, pavilionul pentru copii, pe care CJ şi spitalul doresc să-l construiască, are ca model clinica pentru copii şi tineri Josefinum, din Augsburg.

Preşedintele CJ Gheorghe Flutur a declarat, la rândul său, că din evaluările administraţiei judeţene reiese că oportunităţi de investiţii în judeţul Suceava sunt, pe lângă cele enunţate, în industria mobilei, industria alimentară şi în mecanică. În aceste domenii există atât resurse materiale, cât şi umane pentru o dezvoltare sănătoasă, pe termen lung. Flutur i-a propus ambasadorului să transmită din partea administraţiei sucevene o invitaţie către agenţiile de turism germane, să vină în Bucovina pentru a vedea la faţa locului ce are de oferit această zonă celor care o vizitează.

La finalul conferinţei de presă, Gheorghe Flutur i-a acordat Excelenţei Sale Cord Meier-Klodt „Meritul Bucovinei”,  distincţia transformându-se astfel într-o invitaţie deschisă pentru ambasador de a-şi asuma rolul de personalitate care şi-a legat destinul de judeţul Suceava (condiţia necesară pentru acordarea distincţiei „Meritul Bucovinei”).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Misiunea la Suceava a ambasadorului Germaniei: „identificarea de noi locaţii pentru investiţii în această zonă”.
 Vizualizări articol: 2317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Misiunea la Suceava a ambasadorului Germaniei: „identificarea de noi locaţii pentru investiţii în această zonă”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei