Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 117 (6827)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Festivalul internaţional ”Blues Con-Fusion”, ediţia a IX-a, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Festivalul Blues Con-Fusion, ajuns în acest an la cea de a IX-a ediţie, s-a născut din pasiune, din spiritul muzicii şi din recunoştinţa pe care prietenii lui Fani Adumitroaie, cel mai important artist de blues pe care l-a avut Suceava şi unul dintre cei mai cunoscuţi artişti de gen din România, i-au adus-o după ce acesta s-a stins din viaţă. An de an „Con-Fusion”, de la un mini-festival ţinut într-unul dintre cluburile sucevene, s-a transformat într-o manifestare a oraşului, devenind în mod spectaculos un element din identitatea culturală a Sucevei şi un eveniment cu însemnătate naţională.

Importanţa şi prestigiul festivalului au crescut în special datorită artiştilor care au urcat pe scenă, artişti din SUA, Germania, Serbia, Austria, Ungaria, Anglia, Irlanda, trupe româneşti extrem de tinere, dar şi nume consacrate ale scenei autohtone, care au ridicat mult calitatea artistică a acestui festival, devenit un brand recunoscut pe plan internaţional.

 

O organizare laborioasă a festivalului, în mai multe locaţii

Programul include trei zile de festival, care se va desfăşura în diverse locuri din oraş. Vineri, 8 iunie, şi sâmbătă, 9 iunie, scena va fi amplasată pe Esplanada Casei Culturii, cu acces gratuit, pe care vor concerta trupele invitate, iar ziua de duminică este dedicată jam-sessionului, într-un loc care va fi  anunţat din timp. La această ediţie, pe lângă partenerii instituţionali (Consiliul Judeţean Suceava prin Centrul Cultural Bucovina şi Universitatea Suceava prin Casa de Cultură a Studenţilor), festivalul beneficiază şi de susţinerea mediului de afaceri, nu doar pentru că este un instrument eficient de promovare a brandurilor locale, ci şi pentru că astfel se dezvoltă infrastructura culturală a oraşului şi a regiunii. Consolidarea şi dezvoltarea parteneriatelor cu instituţiile statului, precum şi cu instituţiile din sfera mass-media, reprezintă un factor esenţial în succesul manifestării. Blues Con-Fusion este un festival de nivel european, cu expunere internaţională.

 

Un program divers, cu nume mari ale genului

Anul acesta, pe scena principală a festivalului vor concerta artişti cu nume importante ale genului, începând cu Kirk Fletcher, un ghitarist american cu reputaţia unui performer care nu trebuie ratat, cu o viziune unică asupra bluesului şi câştigător al unor premii Blues Music Award. În cadrul festivalului va putea fi urmărit Giles Robson, unul dintre marii maeştri ai muzicuţei, un muzician de clasă care vrăjeşte pur şi simplu audienţa. Deşi are numai 30 de ani, Giles este deja un nume important al scenei de blues din Marea Britanie şi nu numai, care va fi acompaniat de un grup de muzicieni români.

Scena festivalului va beneficia de prezenţa trupei Malone Sibun Band, o echipă formată din starul blues-rock Marcus Malone alături de explozivul ghitarist britanic Innes Sibun, într-un mix de rock, blues, soul şi funk. Vor fi în mijlocul iubitorilor de blues Marcian Petrescu & Trenul de Noapte, care vor lansa în concert albumul de studio intitulat ”Drifting Blues”, Cyfer Trio, condus de unul dintre cei mai apreciaţi chitarişti din ţară, Johnny Mitrache & Band şi invitaţi de marcă, precum Joe Rusi, Raul Kusak, Rareş Totu, Vali Răcilă sau Andrei Cerbu.

Toată această prezenţă valoroasă nu poate conduce decât la o ediţie reuşită a Festivalului „Blues Con-Fusion”, care va aduna şi în acest an iubitorii bluesului de pretutindeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul internaţional ”Blues Con-Fusion”, ediţia a IX-a, la Suceava.
 Vizualizări articol: 2036 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul internaţional ”Blues Con-Fusion”, ediţia a IX-a, la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei