Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 95 (6805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Replică

PSD Suceava îi transmite deputatului Ioan Balan că „PNL a scăzut salariile medicilor și a încurajat exodul acestora”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social-democrații suceveni i-au transmis deputatului liberal Ioan Balan că fosta guvernare PNL a scăzut salariile medicilor din România și a încurajat exodul acestora în străinătate. PSD Suceava i-a răspuns astfel deputatului sucevean Ioan Balan, care a precizat că, prin actuala lege a salarizării, actuala guvernare a creat un haos generalizat în sistemul de sănătate. În replică, PSD Suceava a precizat prin intermediul unui comunicat de presă că diferențele dintre salariile  medicilor din România şi ale celor din Europa au condus mulți ani la rând la creșterea exodului de medici. Social-democrații au precizat că prin adoptarea Legii cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, Guvernul PSD a contribuit la scăderea exodului medicilor prin creșterile salariale, dar și prin dotarea spitalelor, policlinicilor și cabinetelor cu aparatură modernă, lucru pe care guvernele PDL și PNL nu l-au făcut.

„Ținem să aducem la cunoștință deputatului PNL de Suceava Ioan Balan faptul că personalul medical nu a suferit nici o diminuare salarială, ba mai mult, a avut creșteri salariale semnificative. Amintim sucevenilor că veniturile medicilor au crescut cu o treime în iunie 2017 față de anul precedent, iar de pe data de 1 ianuarie 2018 salariile personalului medical au crescut cu 25% față de anul 2017”, se arată în comunicatul PSD. Social-democrații au amintit că începând cu data de 1 martie 2018, salariile medicilor și asistenților medicali au crescut la nivelul salariilor de bază stabilite pentru anul 2022. De asemenea, în comunicat se mai arată că salariile de bază ale medicilor și asistenților medicali, respectiv salariile brute, au crescut față de luna ianuarie între 70% și 172 %. „Este vorba despre cea mai mare creştere de venituri din sistemul public”, se spune în comunicat. De asemenea, PSD Suceava a transmis că potrivit, managerului Spitalului de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, Vasile Rîmbu, în octombrie 2017, 20% dintre medicii au avut salarii nete de peste 4.000 de euro, iar 10 medici au avut salarii peste 20.000 de lei, unii dintre aceștia ajungând să fie plătiți cu 31.000 de lei net sau chiar și cu 36.000 de lei net. „Vrem să-i amintim deputatului Ioan Balan că PNL a scăzut salariile la medici, a încurajat exodul medicilor și a închis spitalele, drept pentru care la alegeri au primit rușinosul scor”, se precizează în finalul comunicatului transmis de PSD Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava îi transmite deputatului Ioan Balan că „PNL a scăzut salariile medicilor și a încurajat exodul acestora”.
 Vizualizări articol: 2324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
PSD Suceava îi transmite deputatului Ioan Balan că „PNL a scăzut salariile medicilor și a încurajat exodul acestora”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei