Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 95 (6805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Accidente

Pietonii care au murit pe șoselele din județ, marea problemă a începutului de an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Serviciul Rutier Suceava încearcă să reducă numărul de accidente rutiere în care cad victime pietoni, astfel că timp de două zile au organizat o amplă acțiune de control, care a urmărit sancționarea pietonilor care traversează neregulamentar, dar și a șoferilor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor, pe locurile marcate pentru traversare.

O analiză a Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava cu privire la accidentele grave care au avut loc în primele trei luni ale acestui an arată că dintr-un total de 16 morți în accidente, zece au fost pietoni.

Este vorba atât de pietoni care au traversat neregulamentar, cât şi de pietoni care erau angajaţi regulamentar în traversare, dar şi de pietoni loviţi în timpul deplasării pe drumul public.

Numărul de decedați în rândul pietonilor este enorm, iar aceste accidente sunt și cel mai greu de prevenit. Dacă împotriva vitezei se acționează cu radare, problema accidentelor cu pietoni este una mult mai vastă și ține în special de educația rutieră, atât la pietoni, cât și la șoferi

 

Acțiune de control cu multe amenzi și permise reținute

În perioada 24-25 aprilie, polițiștii de la Serviciul Rutier Suceava, împreună cu colegi din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au organizat acțiunea de care aminteam, axată pe prevenirea accidentelor în care cad victime pietoni.

În cadrul acţiunii au fost constatate 5 infracţiuni şi aplicate 286 sancţiuni contravenționale, în valoare de 91.320 lei. 47 dintre amenzi au fost pentru pietoni care au traversat neregulamentar. Amenzile s-au dat în cazurile în care pietonii au traversat neregulamentar, deși aveau în apropiere un loc marcat.  

În cadrul acțiunii au fost reţinute și 18 permise de conducere, o parte dintre acesea de la șoferi care au fost surprinși de camerele video de pe autospeciale în timp ce nu acordau prioritate celor care traversau pe trecerea de pietoni.

 

Reguli de bază pe care pietonii ar trebuie să le respecte

Pietonii trebuie să traverseze doar după ce se asigură temeinic şi trebuie să înţeleagă că nu pot trece drumul oricum, mai ales în cazul drumurilor naţionale sau al celor judeţene, cu trafic ridicat. O altă mare problemă este cu cei care se deplasează pe timp de noapte pe partea carosabilă, chiar dacă pe marginea ei, fără vreun element reflectorizant.

Numeroase exemple cu final tragic arată şi că traversarea pe un loc marcat trebuie să se facă cu atenţie. Este de preferat ca pietonul să înceapă traversarea doar după ce este sigur că şoferul care vine spre el cu maşina l-a văzut şi a început să reducă viteza. De asemenea, dacă un şofer opreşte şi dă prioritate, pietonul trebuie să se asigure că la fel face şi cel de pe sens opus ori cel de pe banda a doua de mers, în cazul drumurilor cu câte două benzi. Foarte multe accidente pe trecerile de pietoni au avut loc după ce şoferul de pe o bandă a oprit, iar cel de pe a doua bandă, având şi vizibilitatea obturată, nu a redus la timp viteza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pietonii care au murit pe șoselele din județ, marea problemă a începutului de an.
 Vizualizări articol: 3900 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pietonii care au murit pe șoselele din județ, marea problemă a începutului de an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei