Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 95 (6805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri comune

Euroregiunea Prutul de Sus susţine construcţia unui drum rapid Nord-Sud, la Est de Carpaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Euroregiunea Prutul de Sus a adoptat o rezoluţie pentru susţinerea realizării unui drum rapid Nord-Sud, la Est de Carpaţi, care să treacă prin România şi Ucraina. Rezoluţia a fost adoptată la propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi urmează să fie transmisă Guvernelor României, Ucrainei şi Republicii Moldova. Gheorghe Flutur a fost prezent, ieri, în regiunea Cernăuţi, din Ucraina, la şedinţa Euroregiunii Prutul de Sus. În cadrul şedinţei a avut loc predarea preşedinţiei acestui organism, deţinută de localitatea Bălţi, din Republica Moldova, către oraşul Cernăuţi. Flutur a precizat că în cadrul discuţiilor a fost votată cu unanimitate rezoluţia de susţinere a construcţiei unui coridor rutier care să lege Marea Baltică de Marea Neagră, respectiv Gdansk-Varşovia-Lviv-Cernăuţi-Suceava-Bucureşti-Sofia, precum şi susţinerea necesităţii introducerii în reţeaua TEN-T a unor trasee rutiere pe teritoriul celor trei ţări, care să realizeze conexiuni la acest coridor.

 

Flutur: "Efortul nostru de a atrage investitori trebuie să fie susţinut de investiţii în infrastructura de transport"

Preşedintele CJ Suceava a spus că în document se arată că la întâlnirile organizate în cadrul Euroregiunii, precum şi în cadrul altor întâlniri transfrontaliere, s-a ridicat în mod constant o problemă identificată atât de cetăţenii ucraineni, cât şi de cei români şi moldoveni, respectiv timpul nepermis de mare petrecut în punctele vamale dintre România şi Republica Moldova sau România şi Ucraina şi lipsa în zonă a unei autostrăzi sau drum expres care să conecteze regiunile la coridoare de transport europene.

„Efortul nostru de a atrage investitori, care să contribuie la dezvoltarea economică şi, implicit, la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor, precum şi la demersul de a oferi confort tuturor persoanelor din Europa şi nu numai, care aleg să tranziteze această zonă, trebuie să fie susţinut, în mod obligatoriu, de investiţii în infrastructura de transport, care să faciliteze transportul mărfurilor şi persoanelor în condiţii decente, condiţii care există în toate regiunile Europei”, a declarat Flutur, care a adăugat că „din acest motiv, considerăm absolut necesară introducerea în reţeaua TEN-T a unor trasee rutiere care să treacă prin România, Moldova şi Ucraina şi care să facă legătura cu coridorul care leagă Marea Baltică de Marea Neagră, respectiv coridorul Gdansk-Varşovia-Lviv-Cernăuţi-Suceava-Bucureşti-Sofia”.

Flutur a mai spus că aşa cum foarte multe regiuni europene beneficiază de autostrăzi, de căi de comunicaţii foarte rapide şi eficiente, şi Regiunea de N-E a României, Regiunea Cernăuţi din Ucraina, precum şi unităţile administrativ–teritoriale din Republica Moldova situate la graniţa cu România „merită să fie scoase din izolare”, prin intermediul unor rute care să lege Nordul de Sudul şi Estul de Vestul Europei.

Gheorghe Flutur a mai precizat că tot în cadrul şedinţei de ieri s-a convenit ca în luna iunie să fie organizat, la Suceava, un Forum Economic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Euroregiunea Prutul de Sus susţine construcţia unui drum rapid Nord-Sud, la Est de Carpaţi.
 Vizualizări articol: 2436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Euroregiunea Prutul de Sus susţine construcţia unui drum rapid Nord-Sud, la Est de Carpaţi1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei