Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 95 (6805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Bătaie de joc

Circulație dezastruoasă pe centura Șcheia-Ițcani, una dintre cele mai aglomerate șosele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Drumul comunal cunoscut ca centura de ocolire a Sucevei, pe ruta Ițcani-Șcheia, unul dintre drumurile cu cele mai mari valori de trafic din tot județul, se prezintă într-o stare dezastruoasă. Dacă pe timp de iarnă autoritățile au dat vina pe ger și pe faptul că nu pot interveni eficient, nici până acum, în debut de luna mai, nu s-a făcut nimic pentru ca drumul să fie cât de cât practicabil.

Pe podul amplasat peste pârâul Șcheia drumul este o aglomerație de pavele și de gropi, printre care șoferii își fac cu greu loc. Singurele intervenții mai recente au fost cu pavele, însă acestea au început să sară pe margini, oferind o imagine completă a dezastrului.

„Nu rupem mașinile pe acest drum! Până unde poate ajunge nesimțirea...parcă am fi pe un drum din vârful muntelui, nu lângă municipiul Suceava”, și-a spus nemulțumirea unul dintre șoferi. De altfel, pe fețele șoferilor care circulă pe acest drum se poate citi o frustrare evidentă, fără a mai fi nevoie de prea multe cuvinte.

După podul de peste pârâu, în zona de urcare, până la Șcheia, drumul a devenit extrem de prost, fiind foarte stricat pe marginile ambelor sensuri de mers. Șoferii autoturismelor pot fi văzuți adesea făcând slalom printre gropi, fapt care reprezintă un risc real de accidente, chiar grave, mai ales că pe acest drum este și mult trafic greu.

Marea problemă a acestui drum este că a rămas încadrat ca drum comunal (DC 74), astfel că este în administrarea Primăriei Șcheia. E drept că Primăria Șcheia are un buget de invidiat, cum au puține comune din România.

Primarul Vasile Andriciuc s-a plâns de fiecare dată că primăria pe care o conduce are de gestionat o „pălărie” mult prea mare cu acest drum, subliniind că nu i se pare normal ca șoseaua să fie doar în administrarea Primăriei Șcheia, atâta timp cât preia traficul greu ce ocolește municipiul Suceava și în general mult trafic fără legătură cu Șcheia.

În luna martie a acestui an, primarul Vasile Andriciuc declara că se vor face lucrări de reparație imediat ce vremea o va permite. El a mai spus că lucrările sunt încă în garanție. 

„Am consultat specialişti proiectanţi de la Iaşi, care au constatat în primul rând vechimea podului, din 1960, şi faptul că trebuie găsite soluţii tehnice noi de scurgere a apelor pluviale şi de izolare corespunzătoare a podului. În momentul în care vremea ne va permite, vom începe lucrările de reparaţii, chiar dacă va fi necesară închiderea circulaţiei timp de o lună pe acest pod”, a declarat Vasile Andriciuc.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circulație dezastruoasă pe centura Șcheia-Ițcani, una dintre cele mai aglomerate șosele.
 Vizualizări articol: 4200 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Circulație dezastruoasă pe centura Șcheia-Ițcani, una dintre cele mai aglomerate șosele5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei