Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 95 (6805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Târgul liceelor

Elevii de-a VIII-a au consultat ofertele liceelor din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sute de elevi de clasa a VIII-a s-au interesat de ofertele liceelor din judeţ, specializările pe care le pot urma şi condiţiile de admitere în clasa a IX-a, la Târgul ofertelor educaţionale, de vineri, 27 aprilie, din incinta Iulius Mall.

Alegerea liceului şi a profilului este primul pas cu adevărat important din viaţa de elev, astfel că şi interesul elevilor a fost ridicat. A fost forfotă mare la târgul liceelor din acest an, viitorii boboci de liceu dorind să-şi formeze o imagine cât mai clară asupra tuturor ofertelor liceelor din judeţ.

Pentru cei care termină în acest an clasa a VIII-a şi încă nu sunt decişi unde să îşi continue studiile, evenimentul s-a potrivit mănuşă, ei având posibilitatea să afle răspuns pentru orice întrebare sau nelămurire pe care o au.

De partea cealaltă, din dorinţa de a atrage cât mai mulţi elevi, liceele au amenajat standuri atractive şi au împărţit broşuri cu informaţii despre admiterea în clasa a IX-a.

De asemenea, liceenii prezenţi la această întâlnire le-au împărtăşit colegilor din gimnaziu aspecte din experienţa lor personală privind alegerea liceului, au povestit despre oportunităţi şi, în general, despre partea frumoasă a vieţii de licean.

„Îi aşteptăm pe elevii de clasa a VIII-a la standul nostru. Și eu eram ca ei şi acest târg m-a determinat să vin la <Pedagogic> şi chiar echipajul din anul respectiv, care acum este într-a XII-a, m-a convins să fac alegerea. Târgul ofertelor a fost decisiv pentru mine la acel moment”, ne-a povestit Ștefan, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava. Alături de colegii săi, acesta a animat atmosfera de la stand, prin scurte momente muzicale de chitară. Evenimentul a fost organizat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, fiind a XIX-a ediţie.

 

Apropierea de casă, importantă în alegerea liceului

Elevii claselor a VIII-a au cercetat piaţa şi au adunat pliante în speranţa că îi vor ajuta să se orienteze mai uşor şi în cunoştinţă de cauză către un liceu bun. Lăsând la o parte cartea de vizită a fiecărui liceu, elevii ne-au spus că apropierea de casă e un criteriu important de care ţin cont. Unii au venit având deja o alegere făcută atât în ceea ce priveşte liceul, cât şi specializarea, însă o variantă de rezervă nu strică niciodată.

„Aş vrea să merg la <Nicu Gane> Fălticeni, la Știinţe sociale, îmi trebuie media 8 şi ceva. Pregătirea pentru examen merge bine. La română merge mai bine”, a menţionat Raluca din Horodniceni.

„Vreau ori mate-info ori chimie-biologie. Vreau tot la <Nicu Gane>, pentru că e şi mai aproape de casă”, a menţionat Narcisa Maria, tot din Horodniceni.

„Aş vrea să merg la un profil de ştiinţe, mate-info, poate. Nu ştiu foarte sigur. Nu m-am decis. Am venit aici, să văd ce oferte sunt. Am aflat nişte informaţii interesante”, ne-a povestit Cosmin Constantin din Liteni.

În cadrul evenimentului, colegiile tehnice şi-au promovat atât oferta de învăţământ de patru ani, cât şi clasele profesionale, care, potrivit lor, îi pregătesc pe absolvenţi pentru piaţa muncii.

„Oferim o diversitate mare de calificări care sunt cerute pe piaţa muncii - tehnician în turism, comerţ, hairstylist, mecanică etc., oferim cazare în cămin, avem parteneriate cu Selgros, Taco Loco, Casa de piatră, unde elevii fac practică. Avem şi învăţământ profesional dual, unde elevii primesc câte 400 de lei pe lună”, ne-a declarat Aurelian din clasa a XI-a, de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii de-a VIII-a au consultat ofertele liceelor din judeţ.
 Vizualizări articol: 2884 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Elevii de-a VIII-a au consultat ofertele liceelor din judeţ4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei