Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 81 (6791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parteneriat

Vizită oficială a deputatului ALDE Alexandru Băişanu în R.S. Vietnam

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul ALDE de Suceava, Alexandru Băişanu, s-a numărat printre membrii delegaţiei Grupului parlamentar de prietenie cu R.S. Vietnam care s-a aflat, în perioada 27 martie – 3 aprilie a.c., în această ţară într-o vizită de lucru oficială. Din delegaţia română au făcut parte preşedintele Grupului de prietenie, Lucian-Eduard Simion, vicepreşedintele grupului, deputatul Alexandru Băişanu, precum şi secretarul Vasile Gudu şi unul dintre membrii grupului, deputatul Eugen Neaţă. În timpul vizitei, delegaţia română a avut întrevederi cu Grupul omolog din Parlamentul R.S. Vietnam, condus de Cao Thi Xuan, precum şi cu vicepreşedintele Adunării Naţionale, Uong Chu Luu, şi cu reprezentanţi ai conducerii oraşului Ho Chi Minh şi ai regiunii Ben Tre.

Programul parlamentarilor români a inclus şi două vizite de lucru, una în provincia Quang Ninh, la care a participat şi preşedintele Grupului omolog de prietenie din Vietnam, şi una în provincia Ben Tre, unde s-au organizat întrevederi cu membri ai conducerii provinciei.

Deputatul Alexandru Băişanu a arătat că provincia Ben Tre este înfrăţită cu judeţul Tulcea, încă din 2014, între acestea existând mai multe proiecte comune care se află în desfăşurare. Unul dintre cele mai importante proiecte comune este proiectul Dunăre-Mekong, în cadrul căruia România poate contribui prin experienţa pe care o are în domenii precum managementul apei, protecţia mediului, interconectivitatea şi cooperarea transfrontalieră.

Alexandru Băişanu a adăugat că în cadrul discuţiilor a fost subliniată relaţia tradiţională de prietenie dintre cele două state şi intenţia României de intensificare a cooperării pe mai multe planuri, inclusiv în cel economic. „Cooperarea României cu R.S. Vietnam se materializează şi prin acordarea de către statul român a 20 de burse de studiu pentru studenţii vietnamezi, cooperare care a dus la formarea a peste 3.500 de specialişti vietnamezi care au absolvit universităţi în România. În cursul vizitei, grupul român a avut întâlnire şi cu Asociaţia foştilor studenţi vietnamezi vorbitori de limbă română din Ho Chi Minh”, a declarat vicepreşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu R.S. Vietnam. Alexandru Băişanu a adus în discuţie buna cooperare între universităţile româneşti şi cele vietnameze, cea mai nouă colaborare, în acest sens, fiind cea dintre Universitatea Politehnică Bucureşti şi Hanoi University of Science and Technology, arătând deschiderea totală şi pentru alte parteneriate universitare.

De asemenea, preşedintele grupului, Lucian-Eduard Simion, a reiterat solicitarea României de a fi susţinută şi de R.S. Vietnam pentru obţinerea unui mandat de membru nepermanent în cadrul Consiliului de Securitate al O.N.U., pentru perioada 2019 – 2020.

Alexandru Băişanu a mai precizat că delegaţia română i-a invitat pe partenerii vietnamezi să participe la Forumul Economic Francofon pentru Europa Centrală şi de Est, care va fi organizat de România pe parcursul anului 2018.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vizită oficială a deputatului ALDE Alexandru Băişanu în R.S. Vietnam.
 Vizualizări articol: 1593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Vizită oficială a deputatului ALDE Alexandru Băişanu în R.S. Vietnam1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei