Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 81 (6791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În grafic

Centrul medical de permanenţă din Burdujeni va fi funcţional de la 1 mai

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de amenajare a primului centru medical de permanenţă din municipiul Suceava, care va fi înfiinţat de primărie în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică şi un grup de medici de familie, vor fi finalizate până în data de 20 aprilie, a anunţat, ieri, în conferinţă de presă, primarul Ion Lungu. El a spus că în zilele următoare va demara şi procedura de licitaţii pentru dotări, astfel încât cel mai târziu în data de 1 mai a.c. acesta să fie funcţional. Suma alocată de la bugetul local de deliberativul municipiului Suceava pentru centrul de permanenţă este de 11.000 de lei.

Centrul medical va cuprinde două săli şi un grup sanitar, în sediul din Burdujeni al Primăriei Suceava. Până acum, şase medici de familie din Suceava şi-au anunţat la DSP intenţia de a se asocia pentru înfiinţarea unui centru de permanenţă. Aceştia şi-au declarat disponibilitatea certă de a activa într-un astfel de centru medical, care să asigure permanenţa în intervalul orar 15.00-8.00, în zilele de weekend şi sărbători legale şi pot începe acest serviciu de gardă imediat ce spaţiul pus la dispoziţie de primărie este amenajat şi dotat corespunzător.

Serviciile care pot fi acordate pacienţilor asiguraţi şi neasiguraţi medical în cadrul unui centru de permanenţă constau în: asistenţă medicală în afecţiuni acute şi urgenţele medico-chirurgicale (cod verde), în limitele competenţei medicului de familie şi posibilităţilor tehnice; trimitere la specialişti în vederea internării în afecţiunile acute şi urgenţele medico-chirurgicale care depăşesc competenţele medicului de familie; administrarea medicaţiei necesare tratamentului de urgenţă care se asigură din trusa de urgenţă a centrului; eliberarea unei adeverinţe medicale pentru pacient, cu care se va prezenta a doua zi la medicul de familie pentru prescrierea reţetei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul medical de permanenţă din Burdujeni va fi funcţional de la 1 mai.
 Vizualizări articol: 2100 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Centrul medical de permanenţă din Burdujeni va fi funcţional de la 1 mai5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei