Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 81 (6791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Inițiativă

Maestrul George Sîrbu propune o zi națională de comemorare a interpreților și rapsozilor populari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Maestrul George Sîrbu propune o zi națională de comemorare a interpreților și rapsozilor populari. Miercuri, 11 aprilie, la ora 13:00, în paraclisul Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, s-a oficiat o slujbă de pomenire a interpreților și rapsozilor populari din județul Suceava, ceremonia religioasă fiind oficiată de doi preoți, la inițiativa maestrului George Sîrbu. „Este un început, pomenirea celor care au trecut în veșnicie. Îmi doresc ca marii noștri rapsozi, personalități din domeniul folclorului, să nu fie uitați. Îmi doresc să îi facem cunoscuți și în rândul generațiilor care vin după noi”, a spus maestrul Sîrbu. După ce i-a fost prezentată această idee prefectului județului Suceava, Mirela Adomnicăi, aceasta a susținut că trebuie pregătit un proiect prin intermediul căruia să se  stabilească o  zi națională de comemorare a interpreților și rapsozilor populari. Inițiativa maestrului Sîrbu a fost preluată acum de prefectul Mirela Adomnicăi, care consideră că este oportun ca o zi să fie dedicată special celor care de-a lungul timpului s-au pus în slujba folclorului. ”Consider că este un proiect necesar și avem nevoie de o lege a rapsozilor, întrucât merită să ne exprimăm recunoștința pentru contribuția lor și, în felul acesta, pregătim și preluarea de ștafetă pentru cei care ar trebui să cunoască tradițiile, să le promoveze și să nu le facă pierdute”, a declarat Mirela Adomnicăi. Inițiativa este sprijinită și de Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina. La evenimentul de miercuri a participat și managerul Centrului Cultural Bucovina, Sorin Filip, care a adăugat: „Mă bucur că sunt pomeniți acei oameni care au ținut foarte mult la Ansamblul Artistic Ciprian Porumbescu Suceava, oameni care pentru o anumită perioadă de timp au lucrat și fără salariu pentru ca acest ansamblu să reziste. Merită cu prisosință recunoștința noastră, a tuturor”. La eveniment au mai participat și membrii echipei „10 pentru folclor" însoțiți de Mihaela Bârsan, realizator de emisiuni de folclor, iniţiatoarea proiectului “10 pentru folclor”, alături de Ansamblul „Călineștenii Țării Maramureșului", care se remarcă prin autenticitate, atât în materie de costum popular, cât și prin horile și jocurile tradiționale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maestrul George Sîrbu propune o zi națională de comemorare a interpreților și rapsozilor populari.
 Vizualizări articol: 1212 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maestrul George Sîrbu propune o zi națională de comemorare a interpreților și rapsozilor populari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei