Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 81 (6791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sentință definitivă

Doi ani de închisoare pentru un șofer care a trecut pe roșu și a omorât un copil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătorii suceveni au dat sentința finală în cazul unuia dintre cele mai tragice accidente produse în ultimii ani în municipiul Suceava, soldat cu moartea unui copil în vârstă de 10 ani, pe trecerea de pietoni semaforizată de pe strada Grigore Alexandru Ghica, la ieşirea din Suceava spre Rădăuţi.  Curtea de Apel Suceava a confirmat prima sentință, a Judecătoriei Suceava, șoferul care a forțat semaforul și a accidentat mortal copilul fiind condamnat la doi ani de închisoare. După ce va executa pedeapsa, șoferul va avea interdicție de a mai conduce autovehicule timp de patru ani de zile.

Membrii familiei copilului decedat, părinții și cei doi frați, vor primi, prin asigurător, 15.000 de lei daune materiale şi 480.000 de lei daune morale.

Sentința este definitivă și irevocabilă.

 

Filmul cumplitului accident

Pe 10 septembrie 2016, Dafin Junior Băcilă, în vârstă de 10 ani, a plecat de acasă împreună cu fratele său mai mic, Laur Dominic, de 8 ani, şi încă doi copii, cu intenţia de a ajunge la stadionul din Iţcani, pentru a juca fotbal. Cei patru s-au deplasat înspre trecerea de pietoni semaforizată de lângă Tipografia Celestin. În momentul în care s-au angajat în traversare, o autoutilitară care venea dinspre Suceava, condusă de Paul Florin Ududec, atunci în vârstă de 19 ani, din Milişăuţi, a trecut la propriu prin grupul de copii. Trei au reuşit să se ferească în ultima clipă, însă Dafin Junior Băcilă a fost lovit în plin şi proiectat la peste zece metri distanţă, pe trotuar.

Copilul a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava în şoc hemoragic, cu leziuni foarte grave la cap. El a murit după cinci zile de comă.

 

Imaginile video care au lămurit cazul

Inițial, în cazul anchetei preliminare a polițiștilor, s-a stabilit că accidentul s-a produs din cauză că băiatul de 10 ani a traversat neregulamentar. Din fericire, imaginile surprinse de o cameră video au arătat cum au stat lucrurile, iar toate indiciile de pe imagini au demonstrat că şoferul avea culoarea roşie în momentul premergător impactului. O altă mare problemă la şoferul din Milişăuţi a fost lipsa oricărei conduite preventive a acestuia în imediata apropiere a unei treceri de pietoni. Acesta a vrut practic să forțeze semaforul cu câteva secunde.

Monitorul de Suceava a fost primul care a semnalat, în baza imaginilor video, că accidentul s-a produs în condiţii total diferite şi că cei patru copii au aşteptat culoarea verde şi apoi s-au angajat în traversare. Ulterior publicării în mass-media a imaginilor video, autorul accidentului a fost reţinut pentru 24 de ore, la 20 de zile de la accident, fapt total atipic, dar care s-a bazat pe noua probă foarte clară, imaginile video.

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. Concluzia procurorilor a fost clară:
„Inculpatul a condus autoutilitara marca Mercedes Sprinter cu nr. de înmatriculare SV-18-UPF pe strada Grigore Alexandru Ghica din municipiul Suceava, iar când a ajuns la intersecţia dirijată cu strada Zefirului, nu a respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului electric şi l-a accidentat mortal pe minorul B.D.J., care se afla angajat în traversarea părţii carosabile pe marcaj pietonal, la culoarea verde a semaforului electric”.

Procurorii au explicat că accidentul a fost cauzat de comportamentul în trafic al conducătorului auto, care în momentele premergătoare accidentului nu a respectat dispoziţiile prevăzute de OUG 195/2002, mai exact nu a oprit la culoarea roşie a semaforului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi ani de închisoare pentru un șofer care a trecut pe roșu și a omorât un copil.
 Vizualizări articol: 4844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi ani de închisoare pentru un șofer care a trecut pe roșu și a omorât un copil5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei