Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 81 (6791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cartea penală

Doi romi care nu ştiau să scrie, găsiţi vinovaţi şi condamnaţi pentru evaziune fiscală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi romi care au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi de magistraţii de la Curtea de Apel Suceava. Tiberiu Stănescu şi Mărioara Stănescu au primit pedepse de 1 an, respectiv 6 luni de închisoare cu suspendare. Judecătorii au ţinut cont în aplicarea acestor pedepse, care sunt definitive, şi de faptul că cei doi inculpaţi au achitat prejudiciul creat.

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, firma prin care s-a creat evaziunea fiscală a fost înfiinţată în anul 2008, având ca obiect principal de activitate colectarea deşeurilor nepericuloase. Mai exact, un centru de colectare a fierului vechi, o afacere înfloritoare de mulţi ani de zile. Cei doi s-au ocupat de societate în perioada 2008-2012, când, rezultă din anchetă, s-a desfăşurat activitatea infracţională.

Activitatea a constat, în principal, în livrarea de deşeuri din fier vechi şi neferoase către o societate din Braşov.

„Întrucât inculpaţii nu ştiu să scrie, avizele de însoțire a mărfii şi facturile erau completate fie de angajaţi ai societăţii din Braşov, fie de cunoştinţele inculpaţilor care îi însoţeau la locul de descărcare şi erau semnate de aceştia din urmă sau de inculpaţi”, au explicat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

După efectuarea de verificări în evidenţele contabile a rezultat că societatea din Braşov a preluat, în perioada mai 2010-iunie 2012, 139 de operaţiuni comerciale de achiziţie deşeuri fier, de la cei doi inculpaţi, în valoare totală de 4,8 milioane de lei.

Procurorii au explicat că, în perioada mai 2010-iunie 2012, cei doi nu au înregistrat în evidenţa financiar-contabilă livrări de deşeuri fier vechi şi neferoase în cantitate de 3.590.314 kilograme, reprezentând 86% din volumul cantitativ tranzacţionat. Veniturile obţinute fără a fi fiscalizate s-ar cifra la 4,32 milioane de lei. Din această sumă totală a fost calculat un prejudiciu de 691.768 de lei, cei aproximativ 150.000 de euro, prin sustragerea de la plata impozitului pe profit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi romi care nu ştiau să scrie, găsiţi vinovaţi şi condamnaţi pentru evaziune fiscală.
 Vizualizări articol: 1594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi romi care nu ştiau să scrie, găsiţi vinovaţi şi condamnaţi pentru evaziune fiscală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei