Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 81 (6791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Cel puţin pe hârtie

Municipiul Suceava primeşte de la Guvern 5,4 milioane de lei pentru reparaţii la termoficare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de termoficare demarate anul trecut în cartierele Zamca, Obcini şi în Centru vor fi finalizate anul acesta, iar străzile afectate vor fi refăcute prin asfaltare.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că recent a primit confirmare de la Guvern că şi anul acesta s-au repartizat 5,4 milioane de lei pentru reparaţii la reţelele de termoficare. Încă de la începutul anului, pentru efectuarea lucrărilor de termoficare rămase nefinalizate de anul trecut în bugetul local al Sucevei au fost alocaţi 2,7 milioane de lei.

„Sperăm să nu păţim ca anul trecut – asta e, speranţa moare ultima. Am dat ordinul de reluare a lucrărilor la societatea care le-a executat pe cele de anul trecut şi nu le-a finalizat din cauza lipsei de fonduri. Vom continua acele lucrări anul acesta şi cu banii care vin de la Bucureşti. O prioritate este să asfaltăm străzile afectate din cartierul Zamca, în mod special Grigore Ureche, Vişinilor şi Ion Neculce. Le vom readuce la starea iniţială cât mai repede, deja se poate lucra cu asfalt, pentru că se pornesc staţiile de asfalt de săptămâna aceasta”, a precizat edilul sucevean.

Lungu a spus că abia după ce vor fi finalizate lucrările din Zamca vor fi reluate şi lucrările din Obcini, sistate anul trecut, la debutul sezonului rece.

În 2017, municipiul Suceava era prins în programul „Termoficare 2006-2020” cu suma de 7 milioane de lei, de la bugetul de stat, doar că banii respectivi nu au mai fost alocaţi efectiv, în ciuda numeroaselor promisiuni obţinute de la Bucureşti.

În lipsa acestora, firma care efectuase deja o bună parte din lucrări nu a putut fi plătită decât parţial, din ce s-a putut aloca de la bugetul local, dar nu au fost bani suficienţi pentru a fi finalizate lucrările şi nici să fie refăcute străzile afectate, cei mai afectaţi fiind locuitorii din zona Zamca, unde străzile decopertate de asfalt au rămas la acest stadiu întreaga iarnă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Municipiul Suceava primeşte de la Guvern 5,4 milioane de lei pentru reparaţii la termoficare.
 Vizualizări articol: 1272 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Municipiul Suceava primeşte de la Guvern 5,4 milioane de lei pentru reparaţii la termoficare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei