Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 81 (6791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune intenţionată

Incendiu pus de o mână criminală la garajul unui poliţist de frontieră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un garaj care aparţine unui poliţist de frontieră din Brodina a ars violent, în noapte, în urma unei acţiuni intenţionate. Construcţia din lemn era situată în apropiere de casa poliţistului Bogdan Ziub, de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina. Tânărul poliţist de frontieră, încadrat acum un an de zile, se afla în casă alături de membrii familiei şi a sesizat izbucnirea incendiului în jurul orei 4.00 dimineaţa. La faţa locului au ajuns pompierii de la Brodina, însă din construcţia din lemn nu s-a mai putut salva nimic.  Din fericire, maşina nu se afla în interior. Poliţistul şi-a parcat în seara anterioară maşina în curtea casei.

Casa şi garajul sunt despărţite de un pârâu.

La faţa locului au ajuns poliţişti criminalişti, care au încercat să adune indicii referitoare la ce s-a întâmplat.

Proprietarul are suspiciuni îndreptăţite că este vorba de o acţiune a contrabandiştilor de ţigări, care par dispuşi de la zi la zi la tot mai multe acţiuni violente faţă de cei care le pun în pericol afacerea, chiar şi dacă sunt poliţişti.

 

Maşina unei poliţiste de frontieră, distrusă cu un topor, tot la Brodina

În urmă cu aproximativ jumătate de an, o acţiune de intimidare similară a vizat-o pe Loredana Pentiuc, agent tot la Sectorul de Poliţie de Frontieră Brodina.

În octombrie 2017, poliţista se afla în casa unei nepoate din Brodina şi a lăsat maşina parcată în faţa porţii, la marginea drumului. La un moment dat s-au auzit zgomote puternice. Când a ieşit afară femeia a găsit sparte toate gemurile laterale şi luneta autoturismului. De asemenea, cauciucurile erau înţepate, iar elemente de caroserie degradate, prin lovire cu un corp contondent - un topor. Pe 16 septembrie, când se afla în timpul liber, femeia a fost acostată de un bărbat din Brodina care i-a sugerat că ar avea legătură cu o confiscare de ţigări de contrabandă, iar „lucrurile nu vor rămâne aşa”. Tânăra poliţistă şi-a informat superiorii la vremea respectivă.

Acţiunea de distrugere din acest caz a rămas până acum cu autori necunoscuţi.

Una din concluziile poliţiştilor care anchetează cazul este că nu există probe că fapta are legătură cu atribuţiile de serviciu. De altfel, astfel de probe nici nu au cum fi, atâta timp cât autorul sau autorii sunt necunoscuţi.

 

Acţiuni de intimidare din ce în ce mai grave 

De acţiuni de intimidare şi mai grave au avut parte şi alţi oameni din Brodina, acuzaţi că sunt colaboratori ai poliţiştilor şi „vând” informaţii despre activitatea lor infracţională. În nici unul dintre cazuri autorii nu au fost depistaţi şi puşi oficial sub acuzare.

Pentru oamenii de bună-credinţă din Brodina, Ulma sau Izvoarele Sucevei, maşinile de teren cu numere de Marea Britanie care gonesc pe drumurile puţin circulate din zona frontierei sunt prilej de panică, iar uneori este suficient doar să fii în locul nepotrivit pentru a fi luat în colimatorul contrabandiştilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiu pus de o mână criminală la garajul unui poliţist de frontieră.
 Vizualizări articol: 2668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Incendiu pus de o mână criminală la garajul unui poliţist de frontieră0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei