Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 66 (6776)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrări

Primăria Câmpulung Moldovenesc a alocat aproape un milion de euro pentru investiţii în acest municipiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Câmpulung Moldovenesc va aloca, anul acesta, o sumă de aproape un milion de euro pentru investiţii în acest municipiu. Primarul Mihăiţă Negură a precizat că din bugetul local s-a alocat, în anul 2018, suma de 4,35 milioane de lei pentru şapte obiective de investiţii, la care se vor adăuga şi lucrări de reparaţii pe mai multe străzi.

Mihăiţă Negură a spus că din suma totală pentru investiţii, 1,306 milioane de lei sunt alocaţi pentru reabilitarea infrastructurii rutiere prin aşternere de covor asfaltic pe străzile Zorilor, Mihail Sadoveanu, Buneşti (spre blocurile ANL), Vornic Grigore Sabie, Simion Papuc, Muşatinilor şi parţial pe străzile Cloşca şi Crişan. El a spus că pe toate aceste străzi sunt toate reţelele de utilităţi, respectiv apă, canalizare şi gaz metan. Un alt proiect care va fi finanţat din bugetul local al municipiului Câmpulung Moldovenesc este şi reabilitarea şi modernizarea drumului de interes local Izvorul Alb, la pârtia de schi, între kilometrii 2 şi 5, valoarea investiţiei fiind de 1,33 milioane de lei. Mihăiţă Negură a ţinut să precizeze că tot pentru acest drum, Consiliul Judeţean va aloca anul acesta o sumă de şapte milioane de lei, pentru lucrări de reabilitare de la kilometrul 5 şi până la cabana Rarău.

Negură a mai spus că tot anul acesta vor fi finanţate lucrările de Refacere a trotuarelor cu pavaj în zona Capu Satului, în valoare de 120.000 lei, precum şi cele pentru reabilitarea aleilor şi parcărilor pe străzile Ciprian Porumbescu (în spatele blocului de garsoniere), I. Hălăuceanu (în spatele bibliotecii), 22 Decembrie (în spatele ceasornicăriei Coman), Th. Stefanelli (în spatele magazinului Profi), Dimitrie Cantemir (în spatele Policlinicii şi al Hotelului Zimbru), Buneşti (în jurul blocurilor ANL), investiţia fiind de 1.085.000 lei.
„Tot prin bugetul pe anul acesta am alocat sume de bani pentru consolidarea şi restaurarea fostei primării, lucrări în valoare de 322.000 lei, la care se mai adăugă o sumă de 108.500 de lei pentru reabilitare şi extinderea reţelei de alimentare cu apă pe străzile Liceului, Al. Sahia, Căprioarei şi 78.500 de lei pentru extinderea reţelei de iluminat public pe străzile Pârâul Morii, Aleea Trandafirilor, Rarăului şi Gheorghe Lazăr”, a declarat primarul din Câmpulung Moldovenesc.

 

Primăria Câmpulung Moldovenesc a primit un titlu executoriu pentru ratele pe care le are de plătit la proiectul „Utilităţi şi mediu”

Mihăiţă Negură a adăugat că în vara acestui an vor fi realizate şi lucrări de reparaţii cu mixturi asfaltice la cald, prin plombări, pe varianta de trafic greu (750 mp), pe DN17 (750 mp), str. D. Gherea (450 mp), str. Pinului şi N. Bălcescu (200 mp), str. E. Hurmuzachi, M. Kogălniceanu şi Uzinei (200 mp), Izvorul Alb (800 mp între kilometrii 0 şi 2), str. Bradului (300 mp), suma alocată fiind de 260.000 de lei.

Negură a amintit că în toamna anului 2017 s-au asfaltat cu bani de la bugetul local străzile Al. Vlahuţă, 1 Mai, Solidarităţii, Grozăvescu, I. Slavici, Vasile Alecsandri, Tudor Vladimirescu, Mioriţei, investiţia totală fiind în valoare de 1.227.565 de lei.
Mihăiţă Negură a subliniat faptul că Primăria Câmpulung Moldovenesc ar fi putut aloca anul acesta sume mai mari de bani pentru investiţii, însă bugetul local este diminuat semnificativ de ratele pe care municipalitatea trebuie să le plătească pentru creditul la proiectul „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”. „Am fi putut asfalta mult mai multe străzi din cei 125 de kilometri pe care îi avem în municipiu, dar trebuie să plătim ratele de credit pentru proiectul <Utilităţi şi mediu> pentru anii 2017 şi 2018, în valoare de 2.400.000 euro, pentru care deja s-a primit titlu executoriu”, a atras atenţia Mihăiţă Negură. El a ţinut să precizeze că până în anul 2017 aceste rate de credit au fost achitate de Guvernul României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Câmpulung Moldovenesc a alocat aproape un milion de euro pentru investiţii în acest municipiu.
 Vizualizări articol: 1628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Câmpulung Moldovenesc a alocat aproape un milion de euro pentru investiţii în acest municipiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei