Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 66 (6776)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Împarte fericire!

Elevii de la Școala „Miron Costin” au marcat Ziua Internaţională a Fericirii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Data de 20 martie a fost declarată de Adunarea Generală a ONU ca fiind Ziua Internaţională a Fericirii. Elevii Şcolii Gimnaziale „Miron Costin” Suceava au sărbătorit această zi printr-o serie de activităţi desfășurate atât în şcoală, cât şi în comunitate.

Cu ajutorul Consiliului Şcolar al Elevilor, coordonat de prof. Elena Adrobotoaei, a fost realizat şi distribuit în școală materialul informativ intitulat „Vocea elevilor”, care surprinde percepţia copiilor asupra fericirii, atât ca stare interioară, cât şi ca factor de îmbunătăţire a calităţii vieţii.

De asemenea, în cadrul proiectului „PRO Voluntariat, PRO Educaţie”, coordonat de consilierul şcolar Daniela Apetrei, elevii-voluntari din clasele V-VIII au realizat şi oferit fluturaşi cu mesaje pozitive trecătorilor din cartierul Burdujeni (zona Cuza Vodă II ), aducând zâmbete pe feţele oamenilor şi încercând să promoveze ideea că fericirea  poate fi trăită în  fiecare zi.

Redăm în cele ce urmează câteva dintre gândurile consemnate de elevi în pliantul realizat: "Nu uita! Nu îţi trebuie lucruri pentru a fi fericit. Fericirea trăieşte în tine, trebuie doar să o hrăneşti, să o îngrijeşti, ca pe o floare, oferind bunătate” (Bogdan Valentin Roznovan, clasa a VIII-a A), "Un om fericit trăieşte prezentul, se bucură de fiecare clipă, nu fuge după himere din viitor" (Diana Săbiuţă, cl. a V-a D), ”Fericirea înseamnă toate clipele minunate pe care le  trăim: o masă împreună cu familia, o ieşire alături de prieteni, când vă uitaţi unul la altul şi râdeţi fără un motiv anume. Fericirea e bucurie, e căldură în suflet” (Paula Chiriac, clasa a V-a D), ”Toţi ne dorim să găsim drumul spre fericire, dar pentru a-l afla trebuie să renunţăm la indiferenţă, avem nevoie de hotărâre, efort şi răbdare” (Cristina Anamaria Rotariu, cl. a VI-a A), ”Poţi descoperi fericirea privind adânc în sufletul tău. Nu lăsa ca frigul nestatornic al singurătăţii să pună stăpânire pe inima ta, lasă-ţi sentimentele să danseze, luminate de iubire” (Andreea Răbei, cl. a VII-a E), ”Cea mai simplă cale către fericire este să laşi în urmă ceea ce te face trist. Fericirea e atunci când îţi vezi părinţii zâmbind” (Ioana Ilisei, cl. a VI-a D), ”Fericirea mea este fericirea familiei mele” (Robert Covrig, cl. a V-a D), ”Eu sunt fericit când merg la şcoală, pentru că aici mă simt motivat şi-mi place să iau note mari” (Robert Lazăr, cl. a V-a D), ”Mama este fericirea oricărui copil” (Diana Răduţă, cl. a VI-a D).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii de la Școala „Miron Costin” au marcat Ziua Internaţională a Fericirii.
 Vizualizări articol: 1649 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevii de la Școala „Miron Costin” au marcat Ziua Internaţională a Fericirii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei