Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 39 (6749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pedepse cumulate

Opt ani de închisoare pentru un dealer de etnobotanice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din Suceava care a fost judecat și condamnat în dosarul celei mai mari reţele de dealeri de etnobotanice care a acţionat pe raza municipiului Suceava a primit o nouă condamnare, într-un alt dosar de trafic de droguri. Este vorba de Cristian Apăvăloaie, zis „Fărmatu”, în vârstă de 43 de ani, care are de executat un total de 8 ani de închisoare. Magistrații de la Tribunalul Suceava au stabilit că individul are de executat 4 ani și 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de risc, în modalitatea introducerii în ţară de droguri de risc, fără drept. Având în vedere că acesta este deja condamnat într-un prim dosar pe aceeași temă, Tribunalul Suceava a decis că  inculpatul are de executat pedeapsa rezultantă de 8 ani închisoare (pedeapsa de 4 ani şi 6 luni la care se adaugă o treime din suma celorlalte trei pedepse, respectiv un spor de 3 ani şi 6 luni). 

„Fărmatu”, a rezultat din ancheta procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava, făcea parte din gruparea condusă de Ioan Popovici, zis „Ionel”, Apăvăloaie fiind principalul dealer al acestei structuri infracţionale

În perioada februarie-mai 2013, „Fărmatu” şi alţi dealeri au vândut la peste 300 de tineri pliculeţele interzise.

Apăvăloaie, a rezultat din anchetă, avea mania jocurilor de noroc şi pierdea sume importante la păcănele.

Banii băgaţi la aparate proveneau din câştigurile obţinute din vânzarea etnobotanicelor şi, deşi la început a reuşit să acopere găurile prin împrumuturi din alte părţi, la un moment dat acesta nu a mai avut de unde să returneze datoriile. În aceste condiții, la un moment dat Apăvăloaie a fugit din țară, fiind dat în urmărire de procurorii DIICOT și arestat în lipsă.

De precizat că decizia de cumulare a pedepselor a Tribunalului Suceava nu este încă definitivă și poate fi atacată cu apel la instanța superioară.

Magistrații de la Tribunalul Suceava au mai stabilit, în același dosar, ca Albert Nenic să fie achitat de acuzațiile de trafic internațional de droguri, în timp ce un al treilea inculpat, Romeo Matei, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, însă pedeapsa a fost suspendată sub supraveghere pe o perioadă de 6 ani de zile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt ani de închisoare pentru un dealer de etnobotanice.
 Vizualizări articol: 3999 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Opt ani de închisoare pentru un dealer de etnobotanice5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei