Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 39 (6749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Dezvoltare

Mai mulţi oameni de afaceri din Coreea de Sud vor să investească în agricultură în judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi oameni de afaceri din Republica Coreea de Sud și-au exprimat intenţia de a investi în agricultură, în judeţul Suceava. O delegaţie de oameni de afaceri din Coreea de Sud, condusă de ambasadorul acestei ţări în România, excelenţa sa Kim Eun-Joong, a fost prezentă, la finalul săptămânii trecute, într-o vizită în judeţul Suceava. Oamenii de afaceri coreeni, care își desfășoară activitatea în domeniul agricol, au venit în judeţul Suceava la invitaţia deputatului PNL Dumitru Mihalescul, care este vicepreşedinte al grupului parlamentar de prietenie cu Republica Coreea. În cadrul vizitei în judeţ, ambasadorul Coreei de Sud în România și delegaţia de oameni de afaceri au avut o întâlnire cu președintele CCI Suceava, Nicolae Troașe, precum și cu președintele executiv al acestei instituţii, Lucian Gheorghiu. Din delegaţia din Coreea de Sud au făcut parte și doi parlamentari, dar și oameni de afaceri care au deja afaceri în agricultură în România și Republica Moldova.

În deschiderea discuţiilor, Nicolae Troașe a subliniat faptul că prezenţa oamenilor de afaceri din Coreea de Sud în judeţ este extrem de importantă pentru dezvoltarea relaţiilor economice, în special în domeniul agriculturii. „Chiar dacă schimburile comerciale dintre cele două ţări sunt mai mult în domeniul IT și hight-tech, în cadrul acestor discuţii ne vom axa mai mult pe agricultură. Din  păcate, nici un om de afaceri din judeţul Suceava nu are relaţii comerciale importante cu cei din Coreea de Sud, în afară de domnul Dumitru Mihalescul, însă în urma discuţiilor pe care le avem acum lucrurile pot să ia o turnură pozitivă și să dezvoltăm relaţiile comerciale în domeniul agriculturii”, a spus Nicolae Troașe.

 

Oamenii de afaceri din Coreea de Sud vor să producă ceapă în judeţul Suceava și să achiziţioneze plante naturale

La rândul său, ambasadorul Coreei de Sud în România, excelenţa sa Kim Eun-Joong, a amintit că la finalul anului trecut a mai avut o vizită în judeţul Suceava, atunci stabilindu-se faptul că la o viitoare vizită discuţiile se vor purta împreună cu oameni de afaceri din domeniul agriculturii. „Considerăm că judeţul Suceava are un potenţial foarte mare în domeniul agriculturii, pomiculturii, dar și în turism. Și sper ca pe viitor să avem relaţii strânse în aceste domenii”, a spus ambasadorul Coreei de Sud. El a adăugat că vrea să discute cu oameni de afaceri suceveni din domeniul agriculturii astfel încât aceștia să încheie parteneriate cu firme din ţara pe care o reprezintă. Excelenţa sa  Kim Eun-Joong a subliniat că oamenii de afaceri din Coreea de Sud sunt interesaţi în special de agricultura bio, el amintind că în urma ultimei sale vizite în judeţul Suceava a anunţat deja că o companie din ţara sa vrea să producă în judeţ suplimente bio pentru ficat.

În cadrul discuţiilor cu președintele CCI Suceava, oamenii de afaceri din Coreea de Sud au anunţat că sunt interesaţi să-și dezvolte afacerile în judeţul Suceava, atât în producţia, cât și în distribuţia de ceapă. Unul dintre oamenii de afaceri prezenţi la discuţii a spus că Suceava poate fi o locaţie în care să existe plantaţii de ceapă, iar producţia să fie exportată către ţările Uniunii Europene. În același timp, unul dintre parlamentarii din Coreea de Sud prezent la discuţii a anunţat că la reîntoarcerea în ţară va propune promovarea unei politici de agricultură care să fie îndreptată spre Estul Europei, în special în această regiune a României. Un alt om de afaceri din Coreea de Sud și-a anunţat interesul pentru achiziţionarea din judeţul Suceava a plantelor naturale, și în special a leurdei. În cadrul discuţiilor, doi oameni de afaceri care deja își desfășoară activitatea în România au subliniat faptul că un interes deosebit îl prezintă și pomicultura din judeţ. La final, toţi cei prezenţi la întâlnire au stabilit că în judeţ ar putea fi dezvoltat un centru logistic sau o bază de producţie pentru produse agricole, iar CCI Suceava va asigura promovarea oportunităţilor de afaceri cu oamenii de afaceri din Coreea de Sud. În același timp, oamenii de afaceri coreeni au anunţat, încă de pe acum, că vor participa la Târgul Internaţional de Agricultură și Industrie Alimentară pe care CCI îl va organiza, la Suceava, în perioada 22 – 25 martie 2018.

 

Dumitru Mihalescul: "Trebuie să punem umărul la dezvoltarea judeţului Suceava"

Invitat să ia cuvântul, deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul a subliniat faptul că această vizită a fost organizată „din dorinţa de a pune umărul la dezvoltarea judeţului Suceava”. Dumitru Mihalescul a precizat că este extrem de important ca pe viitor să fie dezvoltare parteneriate între oameni de afaceri din judeţul Suceava și din Coreea de Sud. „Este o ţară extrem de puternică și cred că în viitor se vor dezvolta multe parteneriate între România și Coreea de Sud. Și trebuie să discutăm și despre alte domenii de activitate, inclusiv turism, iar judeţul Suceava este deschis pentru dezvoltarea de parteneriate. La Consiliul Judeţean Suceava îl avem pe domnul Gheorghe Flutur, care pune umărul pentru dezvoltarea judeţului. Și împreună vom face acest lucru pentru dezvoltarea economică a judeţului, și nu din alte considerente, cum ar fi cele politice”, a spus Mihalescul. Deputatul PNL de Suceava a mai adăugat că o problemă care va trebui rezolvată este cea a infrastructurii, prin dezvoltarea și modernizarea legăturilor către București și Ardeal. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai mulţi oameni de afaceri din Coreea de Sud vor să investească în agricultură în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 2412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Mai mulţi oameni de afaceri din Coreea de Sud vor să investească în agricultură în judeţul Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei