Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 39 (6749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prevenţie

Peste 3.600 de nou-născuţi, testaţi la Spitalul de Urgenţă Suceava pentru depistarea precoce a problemelor de auz și de văz

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copiii născuţi în maternitatea Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava sunt testaţi pentru depistarea precoce a problemelor de auz și de văz, în cadrul programelor naţionale de screening auditiv și pentru depistarea precoce a retinopatiei prematurităţii.

Medicul-şef al secţiei de Neonatologie din cadrul spitalului, dr. Dana Murariu, a declarat că, în cursul anului trecut, au fost testaţi 3.264 de nou-născuţi în vederea depistării precoce a deficienţelor de auz și 403 pentru retinopatia prematurităţii.

În cadrul screening-ului auditiv, dr. Murariu a afirmat că dintre cei 3.264 de nou-născuţi testaţi, 260 au avut nevoie de retestarea auditivă, care a fost efectuată de medicii specialişti ORL ai spitalului din Suceava sau de medici ai secţiei ORL din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi.

Motivele retestării au fost, potrivit doctorului Dana Murariu, că unii dintre copii proveneau din familii de persoane cu dizabilităţi (surdo-muţi) sau copiii au avut probleme la naştere, respectiv că rezultatul iniţial al testării auditive efectuate cu aparatul Echo-Screen a fost negativ, ceea ce înseamnă că bebelușul nu aude.

Depistarea precoce a deficienţelor de auz la nou-născuţi creşte şansele de recuperare auditivă a copiilor prin dispensarizare în serviciile medicale din specialitatea ORL, dar şi de prevenire a surdităţii, ca urmare a intervenţiei la timp prin implant cohlear, a subliniat medicul.

În ceea ce privește depistarea precoce a retinopatiei prematurităţii, șeful secţiei Neonatologie a declarat că, în cursul anului 2017, au fost testaţi 403 nou-născuţi, 263 dintre ei fiind prematuri. 140 de nou-născuţi au fost internaţi în compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală şi au necesitat oxigenoterapie mai îndelungată, care creşte riscul apariţiei retinopatiei.

Copiii au fost monitorizaţi de medicul oftalmolog din spital, iar pentru cei care a fost necesar un consult oftalmologic mai aprofundat, s-a efectuat transferul la Spitalul Clinic de Copii “Sfânta Maria” din Iaşi.

Dr. Murariu a precizat că şapte dintre nou-născuţii care au fost consultaţi la spitalul ieşean au beneficiat de laserterapie pentru stoparea retinopatiei, aceştia fiind prematuri cu greutate de sub 1.000 de grame la naștere sau care au necesitat ventilaţie mecanică timp de 5-7 zile, cu concentraţie crescută de oxigen. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 3.600 de nou-născuţi, testaţi la Spitalul de Urgenţă Suceava pentru depistarea precoce a problemelor de auz și de văz.
 Vizualizări articol: 1739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 3.600 de nou-născuţi, testaţi la Spitalul de Urgenţă Suceava pentru depistarea precoce a problemelor de auz și de văz0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei