Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 39 (6749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Duminică dimineaţă

Accidente mortale, provocate de şoferi care au ignorat condiţiile de drum

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Două accidente mortale au avut loc duminică dimineaţă, la interval de aproximativ zece minute, după ce un şofer în vârstă de 38 de ani şi o conducătoare auto de doar 20 de ani nu au adaptat viteza la intrarea în curbe şi au pătruns cu maşinile pe contrasens. În urma celor două accidente şi-au pierdut viaţa o bătrână în vârstă de 85 de ani, pasageră într-un autoturism, şi un bărbat în vârstă de 54 de ani, care se afla la volanul uneia dintre maşinile care se deplasa regulamentar.

Ambele accidente s-au petrecut în condiţii de ninsoare. Din păcate, valul de accidente petrecute la primele ore ale dimineţii de ieri (n.r. pentru că au mai fost şi altele), arată că mulţi şoferi nu realizează că atunci când ninge, iar carosabilul este umed nu se poate circula cu aceeaşi viteză ca în condiţii normale.

 

O şoferiţă de 20 de ani nu şi-a putut stăpâni BMW-ul, care a lovit foarte violent o maşină de pe contrasens

Duminică dimineaţă, în jurul orei 8.20, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a fost alarmat cu privire la producerea unui accident rutier cu mai multe victime pe DN 2, între localităţile Dănila şi Dărmăneşti.

O tânără în vârstă de 20 de ani, Maria Ciubotariu, din Dănila, conducea un autoturism BMW 320D, din direcţia Siret spre Suceava, iar la intrarea într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta a scăpat bolidul de sub control. Maşina a pătruns pe contrasens, unde s-a lovit frontal şi deosebit de violent de un VW Golf, condus de Nicolae Dulceac, în vârstă de 54 de ani, din municipiul Suceava.

 

Ambii bărbaţi din cealaltă maşină, găsiţi încarceraţi

La faţa locului au ajuns pompierii de la Detaşamentul Suceava, cu două echipaje de descarcerare şi o ambulanţă SMURD, sprijiniţi şi de două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava.

Salvatorii au constatat că ambii bărbaţi aflaţi în VW sunt încarceraţi. Bărbatul de la volan a fost extras în stare de inconştienţă, iar pasagerul din dreapta avea şi el multiple traumatisme. Nici tânăra de la volanul BMW-ului nu era în stare bună, având multiple traumatisme.

Din păcate, pentru bărbatul în vârstă de 54 de ani care conducea maşina ce se deplasa regulamentar nu se mai putea face nimic, el fiind declarat în scurt timp decedat.

Pasagerul din dreapta sa, Constantin C., în vârstă de 70 de ani, a fost diagnosticat preliminar cu un traumatism cranio-cerebral cu pierdere de cunoştinţă, traumatism de coloană cervicală, traumatism toraco-abdominal, traumatism şold drept şi traumatism genunchi stâng. Leziuni multiple, aşadar, şi risc de complicaţii.

În privinţa tinerei care a pătruns cu BMW-ul pe contrasens, ea a fost diagnosticată cu traumatisme la coloana cervicală şi lombară, contuzie toracică şi de picior drept. Aceasta era în stare relativ bună, însă a rămas internată pentru investigaţii suplimentare.

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat că din primele cercetări rezultă că accidentul a fost provocat de conducătoarea auto în vârstă de 20 de ani, care nu a adaptat viteza în curba periculoasă. El a precizat că s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă, pentru a fi stabilite împrejurările exacte în care s-a produs accidentul.

 

Tragedie în condiţii asemănătoare şi la Prisaca Dornei

A doua tragedie s-a consumat în jurul orei 8.30, pe DN 17, la ieşirea din satul Prisaca Dornei spre Câmpulung Moldovenesc.

Din primele cercetări ale poliţiştilor rutieri rezultă că un şofer în vârstă de 38 de ani, Adrian Bădăliţă, din Gura Humorului, aflat la volanul unui autoturism Renault, care circula spre Câmpulung Moldovenesc, a pierdut controlul asupra volanului într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, maşina intrând în derapaj. Autoturismul s-a rotit necontrolat pe carosabil, lovindu-se cu partea din stânga spate de un Peugeot 307, condus regulamentar din sens opus de un şofer în vârstă de 32 de ani, din Focşani-Vrancea.

În urma impactului, Eugenia Ivan, în vârstă de 85 de ani, din Gura Humorului, pasageră pe bancheta din spate în maşina scăpată de sub control, a decedat. Bătrâna se afla pe partea stânga spate, unde impactul s-a resimţit cel mai puternic.

În urma accidentului a mai rezultat rănirea şoferului maşinii scăpate de sub control şi a unei alte pasagere din maşina sa, o femeie în vârstă de 65 de ani, care se afla tot pe bancheta din  spate. 

Cei doi răniţi au fost transportaţi mai întâi la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc, după care au fost transferaţi la Spitalul Judeţean Suceava, pentru investigaţii suplimentare.

Și în acest caz, condiţiile în care s-a produs accidentul sunt destul de clare. Din cercetările poliţiei rezultă că şoferul în vârstă de 38 de ani nu a adaptat şi redus suficient viteza de deplasare în curba deosebit de periculoasă la stânga.

Pe parcursul zilei de ieri, peste 50 de echipaje de poliţie au acţionat pentru fluidizarea traficului, dar şi pentru identificarea celor care circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă saupolei fără anvelope de iarnă. Cel puţin în primele ore ale dimineţii, au avut loc mai multe accidente rutiere, trei dintre acestea grave, plus multe altele uşoare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accidente mortale, provocate de şoferi care au ignorat condiţiile de drum.
 Vizualizări articol: 6872 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Accidente mortale, provocate de şoferi care au ignorat condiţiile de drum0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei