Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 34 (6744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În plină zi

Scene horror, cu un tânăr dezbrăcat şi plin de sânge, urcat pe Catedrala din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scene de coşmar, ca într-un film de groază, s-au consumat ieri la Catedrala „Naşterea Domnului” din Suceava, protagonistul fiind un tânăr în vârstă de 17 ani, care s-a dezbrăcat complet, s-a urcat pe un burlan şi de acolo pe o laterală a locaşului de cult. El a spart un geam şi şi-a provocat leziuni la nivelul mâinilor şi al feţei, după care a început să mânjească pereţii cu sânge. Tot cu sânge, tânărul a făcut şi semnul crucii pe peretele catedralei, întregind o imagine satanistă, care a îngrozit trecătorii. După un circ de aproximativ jumătate de oră, intrat în hipotermie, tânărul s-a întins pe laterala locaşului de cult pe care se urcase şi nu a mai dat nici un semn de viaţă până când un echipaj format din trei salvatori a ajuns la el. Din fericire, tânărul a scăpat cu viaţă, iar aseară era în stare stabilă.

 

Cum a escaladat construcţia

Alarma s-a dat în jurul orei 13.30, când tânărul era deja urcat până la înălţimea de aproximativ zece metri, în laterala dinspre MPO. 

Primii martori ajunşi la faţa locului au relatat că tânărul, după ce şi-a dat jos toate hainele, s-a urcat mai întâi pe un burlan, a smuls camera de supraveghere din acea zonă, după care a escaladat construcţia, în trepte.

„Striga să vină mireasa, i-am zis să se dea jos, dar el tot spunea să vină mireasa lui, nu ştiu la ce se referea. Ce ştiu este că s-a dezbrăcat şi s-a urcat singur, în câteva minute a ajuns în locul unde a început să mânjească pereţii”, a relatat unul din bărbaţii care a văzut primul grozăvia şi a alertat autorităţile.

 

„Să vină mireasa mea”

„Să vină mireasa mea”, striga tânărul, care le-a indicat ulterior poliţiştilor inclusiv numele fetei despre care vorbea şi le-a cerut acestora să o aducă la faţa locului.

Colonelul Marius Tăuteanu, şeful Detaşamentului de pompieri Suceava, cel care a coordonat intervenţia, a solicitat ca tânărului să-i fie îndeplinite solicitările, pentru a câştiga timp. Negociatorii au încercat să aibă un dialog cu acesta, dar nu prea au avut cu cine.
„Tânărul avea ceva de revendicat, iar la momentul ajungerii noastre era destul de agresiv”, a relatat colonelul.

Minorul care s-a comportat nebuneşte a aruncat bulgări de zăpadă înroşiţi de sângele său atât în zidurile bisericii, cât şi spre trecătorii şi echipele de salvatori formate din poliţişti, jandarmi şi pompieri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Până la urmă, tânărul avea să cedeze sub presiunea frigului, culcându-se la propriu pe partea de construcţie pe care se afla.

Nu a mai fost nevoie astfel ca „mireasa” să fie găsită şi adusă la faţa locului.

 

Intrat în hipotermie, nu a mai avut putere de reacţie

În următoarele minute acesta nu a mai dat nici un semn de viaţă, sporind îngrijorarea oamenilor care aşteptau un deznodământ fericit. Doi pompieri şi un jandarm au urcat până în zona în care se afla tânărul, cu ajutorul platformei de pe autospeciala Detaşamentului de pompieri Suceava.

Salvatorii l-au imobilizat pe tânărul care era deja semi-inconştient şi nu mai avea putere de reacţie, l-au asigurat cu ajutorul brâielor, l-au învelit cu haine şi foi de cort, iar apoi l-au coborât la sol, în condiţii de siguranţă:
„Tânărul are tăieturi superficiale la nivelul mâinilor, având în vedere că a spart un geam şi s-a urcat pe burlan şi era intrat în hipotermie”, a fost prima constatare a colonelului Marius Tăuteanu.

 

Conştient şi stabil

Minorul a fost urcat imediat într-o ambulanţă, fiind stabilizat şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava.

Medicii de la Urgenţe au constatat că acesta era conştient şi stabil hemodinamic, în stare relativ bună. Cel puţin în primă fază, el a refuzat să coopereze şi să vorbească despre motivele care l-au făcut să recurgă la acest gest.

Minorul a fost internat în secţia de Chirurgie Pediatrică, la secţia de Terapie Intensivă, însă în stare stabilă.

Astăzi, urmează ca pacientul să fie evaluat şi de un medic psihiatru.  

 

Probe toxicologice pentru depistarea de substanţe interzise

Tânărul, a cărui identitate o vom proteja, nu a împlinit încă 18 ani şi este elev în clasa a XI-a la un colegiu din Suceava.

Tânărul este cunoscut în şcoală pentru probleme de comportament pe care le-a avut de-a lungul timpului, legate de episoade violente cu alţi colegi.

La Spitalul Judeţean Suceava acestuia i s-au recoltat probe privind depistarea unor substanţe interzise pe care le-ar fi putut consuma.

Este vorba de probele toxicologice rapide. Consumul de substanţe halucinogene ar putea explica aceste momente de nebunie, asta dacă nu se va stabili că este vorba de problemele de sănătate şi mai grave, de natură psihică. Toată nebunia pare să fi plecat de la o decepţie în dragoste a tânărului care nu a împlinit încă vârsta de 18 ani.

Până la urmă, ceea ce este important este că tânărul a supravieţuit acestui moment, iar de acum încolo medicii şi membrii familiei trebuie să încerce să-l ajute să treacă peste episodul deosebit de greu.

 

Preotul nu a depus plângere pentru distrugere

Poliţiştii au ridicat şi ei probe de la faţa locului şi au demarat o anchetă. În funcţie de ce vor indica probele recoltate la spital, cazul ar putea intra şi în atenţia structurilor de combatere a crimei organizate.

Din punct de vedere al răspunderii penale, preotul paroh Petru Argatu a declarat că nu se constituie parte civilă pentru infracţiunea de distrugere. Totuşi, conform procedurilor, se va deschide un dosar penal, preotul având posibilitatea de a depune plângere dacă va dori.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scene horror, cu un tânăr dezbrăcat şi plin de sânge, urcat pe Catedrala din Suceava.
 Vizualizări articol: 12107 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Scene horror, cu un tânăr dezbrăcat şi plin de sânge, urcat pe Catedrala din Suceava4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei