Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 34 (6744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Patru medici de familie din zonele Rădăuţi şi Suceava, sancţionaţi de DSP din cauza numărului scăzut de copii vaccinaţi antirujeolic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru medici de familie au fost sancţionaţi, în luna ianuarie a acestui an, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, din cauza procentului slab de acoperire vaccinală anti-rujeolică. Șeful Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul DSP, dr. Dinu Sădean, ne-a declarat, ieri, că medicii au primit avertisment scris, iar dacă situaţia nu se îmbunătăţeşte, vor fi sancţionaţi cu amendă. Este vorba despre un medic din municipiul Rădăuţi, de doi medici din mediul rural din zona Rădăuţi şi unul din mediul rural din zona Suceava, cu o medie de acoperire vaccinală împotriva rujeolei de 35-40%. Dr. Sădean a subliniat că unul dintre medici avea liste cu semnături ale părinţilor care au refuzat vaccinarea împotriva rujeolei, dar şi în aceste condiţii, autorităţile sanitare apreciază că medicii de familie trebuie să se implice în a explica părinţilor riscurile la care îşi expun copiii prin refuzul imunizării.

De la începutul acestui an, în judeţul Suceava s-au înregistrat 30 de cazuri de rujeolă, cinci dintre acestea fiind înregistrate în localitatea suceveană Mironu, unde se află în evoluţie un focar comunitar de rujeolă. Boala a fost diagnosticată în special la copii nevaccinaţi antirujeolic,  o parte dintre ei având vârsta mai mică de nouă luni, iar în cazul altora părinţii au refuzat vaccinarea copiilor. Au fost însă şi cazuri de îmbolnăvire la adulţi.

 

Aproape 400 de controale în ianuarie, efectuate de inspectorii DSP

Pe lângă verificarea aplicării prevederilor Programului Naţional de Imunizări, inspectorii DSP Suceava au efectuat, pe parcursul lunii ianuarie, un număr total de 399 controale igienico-sanitare în unităţile din categoria celor cu profil nonaliment. Potrivit unui comunicat semnat de dr. Sădean, în urma verificării condiţiilor de funcţionare asigurate în aceste unităţi, s-au depistat o serie de neconformităţi la comercializarea de produse cosmetice cu termen de valabilitate depăşit, acţiune amendată cu 800 lei şi retragerea de la comercializare a produselor în cauză.

În unităţile din categoria celor cu profil alimentar au fost efectuate 180 controale igienico-sanitare. În urma verificării condiţiilor de funcţionare asigurate în aceste unităţi s-a aplicat un avertisment pentru neconformităţi privind calitatea apei utilizate.

Conform tematicii de control cuprinsă pentru luna ianuarie în ”Planul Naţional de Acţiuni Tematice 2018”, a fost desfăşurată o acţiune de control în unităţile de învăţământ din sistemul public şi privat privind verificarea respectării condiţiilor de microclimat corespunzător şi verificarea respectării legislaţiei privind distribuirea produselor din programul guvernamental ”Laptele şi cornul”. În acest sens au fost verificate 114 unităţi de învăţământ, 16 dintre ele fiind depistate cu neconformităţi.

Această acţiune tematică a fost completată cu o alta, cuprinsă în planul propriu al Serviciului de Control în Sănătate Publică pentru luna ianuarie 2018; astfel controalele efectuate s-au axat pe verificarea condiţiilor igienico-sanitare de funcţionare asigurate în unităţile de învăţământ cu bloc alimentar propriu (cantină) şi în cele cu bloc alimentar externalizat. S-au verificat 18 unităţi şi nu au fost depistate neconformităţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru medici de familie din zonele Rădăuţi şi Suceava, sancţionaţi de DSP din cauza numărului scăzut de copii vaccinaţi antirujeolic.
 Vizualizări articol: 3147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Patru medici de familie din zonele Rădăuţi şi Suceava, sancţionaţi de DSP din cauza numărului scăzut de copii vaccinaţi antirujeolic1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei