Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 34 (6744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Idei inovative

Maşinuța electrică, autonomă, care recunoaşte şi respectă semne de circulație, construită de studenți ai USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru studenți din cadrul Facultății de Inginerie Electrică şi Știința Calculatoarelor a Universității din Suceava au construit o maşinuță electrică de dimensiuni mici, care poate parcurge autonom un traseu, fiind capabilă să recunoască şi să respecte trei semne de circulație (Stop, Parcare şi Trecere de pietoni).

Iulian Lavric, Daniel Grigoriciuc, Adrian Popescu şi Adrian Lateş (studenți în anii II şi III) sunt componenții echipei “Electro Phantom”.

Proiectul lor este înscris în Concursul internațional Electro-Mobility, ajuns la ediția a XII-a, organizat de firma Continental Automotive România, competiție care, an de an, atrage interesul studenților de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

Competiția presupune proiectarea şi realizarea, cu anumite restricţii şi reguli, a unei maşini electrice, capabilă să se deplaseze atât în mod autonom (fiind ghidată doar de informațiile primite de la senzori şi video), dar şi comandată prin intermediul unei aplicaţii care rulează pe un telefon smart.

Noutatea din acest an a competiției constă şi în recunoaşterea vizuală şi respectarea a trei semne de circulație.

Supervizați de prof. dr. ing. Remus Prodan, cei patru studenți doresc să se remarce prin muncă şi seriozitate, transpuse în maşina lor autonomă. Pasiunea şi interesul pentru automatică îi determină pe aceşti tineri să muncească zilnic la proiectul lor, fiind o experiență unică şi benefică în dezvoltarea lor profesională. Dorința de a reuşi îi face pe aceştia să investească toate calitățile lor în speranța că vor obține rezultatele aşteptate. Activitatea acestora o puteți urmări pe pagina de facebook https://www.facebook.com/electrophant/şi pe blogul echipei, https://electro-phantom.site123.me.

“Consider că pentru a deveni un bun inginer trebuie să ieşi din cadrul monoton oferit de facultate şi să te implici în proiecte, concursuri şi activități care să te motiveze şi să îți aducă un plus de cunoştințe. Un concurs de o asemenea anvergură ca Electro-Mobility îți oferă posibilitatea să te autodepăşeşti şi să te confrunți cu provocări atractive şi benefice pe viitor. Pot afirma că dorința de a reuşi şi devotamentul pentru ceea ce facem ne-a adus în această formulă, sperăm una câştigătoare “, a precizat Adrian Popescu.

 

Anul trecut, trofeul a mers la USV

Unul din membrii echipei, Adrian Lateş, student în anul al III-lea, a participat şi anul trecut la această competiție, oferindu-le noilor lui colegi experiența sa din ediția trecută: “Experiența de anul trecut aş putea spune că m-a ajutat mult în dezvoltarea spiritului de lucru în echipă şi de asemenea în a învăța să-mi distribui timpul în aşa fel încât să pot rezolva orice sarcină sau problemă întâmpinată. Consider că participarea mea la concurs anul trecut este un avantaj, iar acest lucru este benefic pentru întreaga echipă.”

Firma care organizează concursul (Continental) oferă premii în valoare de 2.700 de euro.Sesiunea de calificare este programată pe data de 30 martie, în urma căreia din cele 49 de echipe vor rămâne doar 20. Concursul propriu-zis se va desfăşura între 11 şi 12 mai, în Iaşi. Organizatorii oferă oportunitatea celor mai buni studenți de a lucra în cadrul companiei Continental, una dintre cele mai bine văzute firme în industria automobilelor.

Ediția trecută a concursului a fost câştigată de echipa “InelX”, reprezentând tot Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, având acelaşi profesor coordonator ca echipa “Electro Phantom”. Pe locul doi s-a poziționat tot o echipă a Universitătii din Suceava, “Electro Racer”, coordonată de şef de lucrări dr. ing. Adrian Ioan Petrariu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maşinuța electrică, autonomă, care recunoaşte şi respectă semne de circulație, construită de studenți ai USV.
 Vizualizări articol: 3298 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Maşinuța electrică, autonomă, care recunoaşte şi respectă semne de circulație, construită de studenți ai USV5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei