Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 34 (6744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Incompetenţă sau dezinteres?

Sute de familii din cartierul George Enescu, lăsate fără apă rece o zi şi o noapte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O avarie aparent banală, apărută duminică, în cartierul George Enescu, în zona Liceului cu Program Sportiv, a lăsat fără apă sute de familii, însă şi sute de tineri care învaţă, dar au şi antrenamente în sală şi pe terenurile de sport ale instituţiei de învăţământ.

Furnizarea apei potabile a fost oprită în acea zonă de duminică seara, pentru a se limita pierderile, dar fără ca vreo echipă de intervenţie să fie trimisă să se ocupe de problemă.

Târziu, luni dimineaţă, când alţii erau deja de mult la serviciu, descurcându-se care cum a putut fără apă la robinete, în zonă şi-a făcut apariţia mult aşteptata echipă de intervenţie.

Linia de telefon dedicată dispeceratului ACET s-a „înroşit” de câte sesizări şi reclamaţii au fost făcute ieri, mai ales după ce promisiunile că avaria va fi remediată până la amiază s-au dovedit deşarte.

„ACET îşi bate joc de noi, închide apa fără să aibă echipă de intervenţie, ne lasă aşa o noapte întreagă – când ar fi putut lucra foarte bine, apoi tot ce repară, se strică”, spun revoltaţi locuitorii din zonă, care au urmărit disperaţi cum timpul trece, fără ca la robinete să revină apa de care aveau atâta nevoie.

Ca un făcut, cei care au lucrat acolo parcă au muncit în zadar. De aici reparau, de dincolo se strica.

Nici nu e de mirare, în condiţiile în care conducta respectivă are deja peste 40 de ani, este acolo de când s-a făcut cartierul.

„Când au avut proiectul ăla mare, ISPA, de ce nu au ajuns şi aici, să înlocuiască conductele? Știu că sunt varză, au săpat acolo şi săptămâna trecută, dar în loc să înlocuiască o porţiune mai mare de conductă, o tot peticesc pe cea ciuruită. Bine că tot dau aprobări să extindă reţeaua la noi blocuri, spre Cartodrom, dar din ce câştigă nu pun măcar o conductă nouă ”, a spus un alt locuitor din zona afectată, unde apa rece nu prea avea şanse să revină nici măcar luni seara.

Disperaţi şi exasperaţi să cumpere apă de masă ori minerală, doar pentru a avea ce arunca în WC-uri, unii locuitori din zona „calamitată” au apelat la soluţii mai nonconformiste – au topit zăpada din jurul blocurilor, pentru a avea apă de spălat şi la toaletă.

La o astfel de avarie, cei cu centrale de apartament riscă să rămână şi fără căldură, dacă se complică lucrurile, plus că impurităţile care vin pe conducte după o astfel de oprire pot înfunda aceste echipamente, sau chiar şi caloriferele, ducând la alte probleme.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de familii din cartierul George Enescu, lăsate fără apă rece o zi şi o noapte.
 Vizualizări articol: 1712 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Sute de familii din cartierul George Enescu, lăsate fără apă rece o zi şi o noapte4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei