Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 34 (6744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Discuții

Câțiva profesori au cerut lămuriri Inspectoratului Școlar cu privire la neacordarea sporului de ecran în 2018

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce au trecut prin procese de durată pentru recâștigarea sporului de ecran și au obținut hotărâri judecătorești în favoarea lor, circa 65 de angajați din învățământul sucevean, personalul didactic și auxiliar, nu vor mai primi acest spor în 2018.

O parte dintre ei au mers ieri la sediul Inspectoratului Școlar Județean și i-aucerut  lămuriri inspectorului școlar general Gheorghe Lazăr cu privire la această problemă. Aceștia au fost însoțiți de liderul Sindicatului Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar, Petru Gorea, care a explicat că programul informatic de salarii Edusal nu mai permiteaprobarea statelor de plată în cazul în care angajatul beneficiază de spor de condiţii vătămătoare. Cei în cauză vor pierde circa 200 de lei din leafa lunară. Cuantumul sporului pentru condiții vătămătoare era de 15% din salariul de bază.

„Oameniiau dorit o discuție lămuritoare, dat fiind faptul că ultimii bani aferenți sporului de ecran au fost în ianuarie, pentru luna decembrie, iar în februarie (pentru prima lună a anului) nu se vor mai primi acești bani. Este vorba de angajați de laColegiul Național <Mihai Eminescu> Suceava, Colegiul Tehnic <Al. I. Cuza> Suceava, Colegiul de Informatică <Spiru Haret> Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Colegiul <Petru Rareș> Suceava, personal didactic și auxiliar. Oamenii pierd bani cu toate că au hotărâri judecătorești, au buletine de examinare”, a precizat prof. Petru Gorea.

La rândul său, șeful Inspectoratului Școlar Suceava, prof. Gheorghe Lazăr, le-a transmis oamenilor școlii că va analiza situația și se va interesa cu privire la noile prevederi ale legii.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar au mai arătat că în videoconferința de luni, cu reprezentanții Ministerului Educației, s-a comunicat că „a fost implementată în aplicaţia centrală (Edusal) alerta „V”, iar conform HG nr. 34/2018 nu poate fi acordat spor de condiţii vătămătoare. Alerta se va afişa atât în stat de personal, cât şi în stat de plată. Alerta inactivează butonul de aprobare a statelor. Motivul alertei “V” sunt persoanele care au spor condiţii vătămătoare şi nu trebuie să-l mai aibă. Alerta a fost implementată în baza Hotărârii de Guvern nr. 34/2018, aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia”.

Oamenii școlii sunt nemulțumiți cu privire la explicațiile transmise de Ministerul Educației și vor să continue demersurile pentru recuperarea drepturilor lor.

„Valoarea sporului este diminuată prin acest regulament și beneficiarii sunt mult mai puțini. Regulamentul a fost dat fără acordul federațiilor sindicale din învățământ, propunerile și observațiile noastre au fost ignorate de fostul ministru al Educației”, a mai completat Gorea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câțiva profesori au cerut lămuriri Inspectoratului Școlar cu privire la neacordarea sporului de ecran în 2018.
 Vizualizări articol: 2375 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Câțiva profesori au cerut lămuriri Inspectoratului Școlar cu privire la neacordarea sporului de ecran în 20185.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei